Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Ciutadans posa en marxa una campanya perquè els pares triïn la llengua d’escolarització dels fills

Ciutadans ha presentat aquest dijous la campanya ‘Jo també vull la casella. És el meu dret’. La campanya reclama que es ‘compleixi la llei i es facilita els pares a Catalunya poder escollir a l’imprès de preinscripció la llengua oficial en la que desitgen educar els seus fills ja sigui aquesta català o castellà atenent les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i del Tribunal Suprem’. Albert Rivera, parlamentari de Ciutadans, ha assegurat que la Generalitat ‘té por a la casella’ perquè quan la posi ‘molts pares decidiran escollir els seus fills en bilingüisme, en català, en castellà, anglès’.

Redacció
Redacció 12/03/2009

El parlamentari i president de Ciutadans, Albert Rivera, ha explicat que han facilitat al web una fulla perquè els pares es puguin dirigir als directors de centre queixant-se en el cas que no hi hagi la casella que reconeix el Tribunal Suprem. Així mateix, ha declarat que els pares es podran queixar i enviar e-mails al correu eletrònic del president de la Generalitat, José Montilla, al Parlament per ‘informar-li’ que no estan d’acord ‘amb el no respecte a la sentència del Suprem’.

‘Si la Generalitat inclogués la casella, nosaltres faríem una festa perquè estem segur que no passarà’, ha dit. En aquest sentit, ha destacat que fan ‘aquesta campanya com a formula perquè es pugui exercir aquest dret i com a formula de pressió de l’administració que els ciutadans han de ser informats dels seus drets’.

En roda de premsa al Parlament, ha declarat que amb aquesta campanya es vol posar de manifest que ‘el silenci, i l’omissió no pararà a Ciutadans en la lluita per aconseguir la igualtat davant la llei i l’equilibri i la convivència entre ciutadans’. ‘Hi haurà algun acte informatiu informant als simpatitzants com poden fer la queixa al centre i poden reivindicar els seus drets’, ha destacat.