Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Ciutadans portarà la Mesa del Parlament als tribunals per tramitar la proposició de llei sobre la independència

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha afirmat aquest dimarts que portaran la decisió de la Mesa del Parlament de tramitar la proposició de llei per declarar la independència de Catalunya als tribunals perquè la cambra no pot ‘fer un debat d’aquest tipus perquè va en contra de l’estat de dret i és una il·legalitat’. Rivera ha acusat als membres de la Mesa que han votat a favor de tramitar-la de ‘colpistes’ i ha acusat a CiU de voler ‘confrontar’ els catalans ‘amb debats d’aquests tipus’. També ha recordat que ‘Catalunya no és Kosovo’ i ha demanat al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que ‘actuï políticament contra aquells que volen anar per aquesta línia’.

Redacció
Redacció 08/02/2011

Rivera ha lamentat que ‘s’hagi traspassat la línia vermella’ de l’estat de dret i ha recordat ‘que no cal ser un gran jurista per saber que el Parlament no pot declarar la independència’. Per aquest motiu ha avisat que recorreran la decisió als jutjats perquè aquesta proposta és una ‘il·legalitat’ i ha anunciat que ‘demanarà mesures cautelars a l’administració perquè això no torni a passar’. Ha recordat que aquesta tramitació ‘ha anat més enllà del que va passar amb el Pla Ibarretxe’. A més, ha denunciat que CiU, ERC i Solidaritat ‘volen acabar amb aquella democràcia que els ha costat 30 anys aconseguir’. El dirigent de Ciutadans ha afirmat que no volen convertir Catalunya amb el Kosovo i ha demanat ‘que es respecti a Catalunya i a Espanya el mínim denominador comú de la democràcia’.

També ha acusat a CiU de ‘llançar-se als braços de l’independentisme’ i ha dit que ‘ara han mostrat la seva veritable cara’, per aquest motiu, entenen ‘el perquè de la seva decisió de no complir la sentència de l’Estatut o de deixar les urnes per les consultes sobiranistes’.  Ha advertit que el president de la Generalitat, Artur Mas, ‘fa passes per anar cap allà on volia anar des de fa molts anys’ i que ‘en serà el responsable de totes les conseqüències que aquest debat comporti’. A més a més, Rivera ha denunciat que ‘CiU vol crear confrontació entre els catalans i confrontació amb Espanya’ i que és un partit que ‘es mou per objectius partidistes’.

Per altra banda, ha demanat a Zapatero que ‘actuï políticament’ i que ‘prengui mesures contra aquells qui volen tensar la corda’ i ha afegit que no els hi agradaria que ‘col·laborés amb aquells que van més enllà de les seves competències’. En aquest sentit, Rivera li ha advertit que ‘si omet aquesta proposició de llei donaria ales a aquest tipus de gent’. El número u de Ciutadans ha insistit a Zapatero en què ‘no pacti ni un centímetre amb aquells que volen seguir per aquesta via al marge de l’estat de dret’ i que ‘volen anar agafar una drecera i anar pel camí del mig’.