Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Ciutadans pel Canvi insta els partits a basar la Llei electoral en la seva ILP

El director de campanyes de Ciutadans pel Canvi (CpC), Antoni Comín, ha afirmat que està convençut que aquesta legislatura es desbloquejarà la ILP de la Llei electoral, presentada per l’entitat la passada legislatura. Després de la ronda de reunions amb els diferents grups parlamentaris, el dirigent de l’associació afirma que estan ‘més optimistes de com havíem entrat’. ‘Aquest cop no és cap expectativa exagerada’, ha assegurat. L’estratègia de la comissió promotora és ’empènyer sense emprenyar’. Tot i així, ha reclamat a les forces parlamentàries que la ponència que ha de permetre la seva elaboració i aprovació es constitueixi a partir de la ILP de CpC, de manera que se li’n reconegui la paternitat.

Redacció
Redacció 14/07/2011

Comín ha afirmat que existeixen diferents camins que condueixen a l’aprovació d’una Llei electoral però que ‘només una de les opcions és bona’. Segons ha assegurat, cal que se celebri un debat de totalitat de la ILP i que els partits del Parlament hi votin a favor un cop el preacord entre els grups parlamentaris estigui madur. D’aquesta manera es podria iniciar la tramitació legislativa a través de la ponència corresponent. L’objectiu de CpC és reivindicar el seu paper en la promoció de la llei. També ha afirmat que es tracta d’un senyal de respecte als 88.926 signants de la iniciativa.

Els promotors de la ILP ha expressat el seu convenciment que la llei contribuirà a una millora de la qualitat democràtica i a una reducció de la desafecció. En aquest sentit, ha afirmat que ‘no és la solució però sí que és una part’. Comín també s’ha referit al Moviment del 15M i n’ha destacat els punts coincidents. Per això, ha afirmat que la ILP ‘és una oportunitat per tirar endavant els seus objectius, que també són els nostres’.

Des de CpC s’ha destacat la importància de l”acompanyament de la societat civil’. Segons Comín, les possibilitats de tirar endavant la iniciativa ‘són molt altes’. La ILP de la Llei electoral va ser presentada l’any 2009. Durant la darrera legislatura, el Parlament ja va crear una ponència, però aquesta va fracassar el febrer del 2010. 

Relacionats