Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Ciutadans no farà sang sobre el funcionament del grup mixt encara que SI es quedi amb tres diputats

El president de Ciutadans (C’s), Albert Rivera, ha descartat aquest divendres la possibilitat que la seva formació plantegi canvis en el funcionament del grup mixt si Joan Laporta abandona Solidaritat per la Independència (SI) i, per tant, SI es queda amb els mateix nombre escons que C’s, tres. ‘Els canvis, les baralles i les escissions que pugui tenir Solidaritat i els partits que formen part d’aquesta coalició ni ens afecten ni ens preocupen, simplement volem treballar’, ha dit des de Madrid on aquest divendres ha presentat una petició al govern espanyol perquè aturi mitjançant el TC la proposició d’independència unilateral que han presentat els seus companys de grup.

Redacció
Redacció 05/03/2011

Actualment el grup mixt està format per dos subgrups, un de Solidaritat, amb quatre diputats, i un altre de C’s, amb tres. Però si Laporta abandona el seu subgrup i acaba de diputat no adscrit, el repartiment seria de tres diputats per a Solidaritat, tres per a Ciutadans i el mateix Laporta.

Rivera ha admès que si Laporta abandona Solidaritat ‘simbòlicament’ a la seva formació li tocaria estar per sobre en el repartiment de les comissions i dels càrrecs parlamentaris, ja que va tenir més vots a les eleccions, però ha assegurat que Ciutadans no té cap intenció de ‘fer batalla’ d’això. ‘El que sí que demanem a la Mesa del Parlament i a Solidaritat que tinguin cura que les seves decisions no perjudiquin a la feina d’altres grups com Ciutadans’, ha dit. No obstant això, ha apuntat que ‘lògicament’ quan comenci un nou període de sessions es farà un altre repartiment en funció del nombre d’escons que tindrà cada formació.