Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Ciutadans: manifestació el 6 d’octubre davant la situació ‘crítica’ que viu Catalunya per l’independentisme

Dissabte dia 6 d’octubre a les 17:00 hores a Barcelona, Albert Rivera, president de Ciutadans-Partit de la Ciutadania, ha anunciat la convocatòria d’una manifestació, que ja avancem, es preveu multitudinària. Ara està de moda portar pancartes amb un lema, doncs Rivera ha escollit aquest: ‘en contra de la violència, les amenaces als càrrecs públics i la coacció’ que segons ell s’està vivint en les últimes setmanes a Catalunya. Així mateix, la concentració pacífica de Ciutadans, reivindicarà ‘el respecte a les institucions democràtiques’ que ‘s’ha vulnerat amb la crema de fotos dels monarques a Girona’ o ‘l’obstinació d’alguns alcaldes de no respectar la Llei de Banderes vigent’.

Redacció
Redacció 26/09/2007

El bilingüe Albert Rivera, president del grup parlamentari Ciutadans Partit de la Ciutadania, pensa i diu: ‘L’independentisme i el sobiranisme estan atiant la crispació social a Catalunya i el Govern es manté “passiu” i en “silenci” sense reaccionar cosa que està provocant que s’instal·li una situació “crítica” al país’.  Amb aquests antecedents, i fruit d’una ‘meditació interna’ del partit, Ciutadans ha decidit convocar una manifestació el pròxim 6 d’octubre per denunciar les ‘habituals’ accions de coacció política que reben els càrrecs públics a Catalunya i la crispació generalitzada pels actes on no es respecta les institucions democràtiques com la monarquia.

Amb aquesta manifestació, Ciutadans pretén ‘posar fre als moviments polítics i socials que donen cobertura a la violència amb el silenci’. Per a Rivera aquest tipus d’actes ‘estan creant una angoixa entre els ciutadans de Catalunya que no mereixem’. Per això, reivindica ‘una Catalunya on els valors de convivència, seguretat i estabilitat estiguin per sobre de la resta’.