Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Ciutadans acusa la Diputació de Girona de practicar ‘racisme lingüístic’

El candidat de Ciutadans (C’s) a Girona, David Liern,  ha acusat la Diputació de Girona de practicar ‘racisme lingüístic’, en referència al nou reglament de català que ha aprovat. Segons C’s aquesta estableix que ‘l’única  llengua pròpia i d’ús general en les activitats de la Diputació de Girona és el català i que, per això, totes les comunicacions es faran, com a mínim, en català’. Liern en aquest sentit ha dit que ‘portem 30 anys sota un règim opressor, que amb el tripartit s’està tornant asfixiant. Els nacionalistes amb el PSC al capdavant estan obsessionats en fer desaparèixer una de les nostres llengües i deixar a la societat catalana castellanoparlant arraconada’, ha dit.

Redacció
Redacció 21/05/2010

El cap de llista per Ciutadans (C’s) a Girona, David Liern, ha assegurat aquest matí que ‘alguns semblen viure enrocats en una altre època, perquè l’aplicació de mecanismes de sancions i imposicions per fer ús d’una única llengua imposant un pensament únic no és propi d’una democràcia del segle XXI. Estem tornant cap al racisme lingüístic de mitjans del segle XX’, ha dit.

En resposta a aquesta situació, Liern assegura que “des de C’s continuarem defensant la realitat lingüística de Catalunya, com a demòcrates i progressistes, i continuarem defensant que les administracions representin la realitat lingüística de Catalunya. Per això, no ens cansarem de denunciar totes aquelles polítiques que discriminen i diferencien entre ciutadans de primera i ciutadans de segona’, ha esberlat.

El candidat de C’s de Girona també ha enviat un missatge a la resta de formacions polítiques assegurant que si algú vol pactar amb ells han de tenir clar que ‘C’s només donarà suport a aquells que facin del ciutadà l’eix central de la política i governin per a una Catalunya de tots i no només per la Catalunya d’uns pocs, perquè l’únic que ens importa són les persones, sense distingir la llengua que parlen’.