Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Ciudadanos provoca la caiguda lliure del PPC a les llistes municipals

C's, el nombre de llistes que presentaran enguany arribarà probablement a les 120, mentre que fa quatre anys no van passar de 56. Totes elles concorreran sota la marca C's. Tindran candidatura a les quatre províncies i a les principals capitals de comarca excepte en la Catalunya “més rural”, apunten des del partit d'Albert Rivera, on la “consolidació del separatisme és bastant forta”. És el cas de Berga, Solsona o Montblanc, on C's no ha aconseguit formar una candidatura tot i tenir-hi simpatitzants.

Redacció
Redacció 04/04/2015

El PPC augmentarà les llistes fantasmes davant la fugida dels seus simpatitzants a l’hora de fer llistes municipals

El PPC encara està enmig del seu procés de confecció de llistes municipals per al 24-M, però és tradicional al partit arribar a la cita electoral amb candidatures en solitari a la immensa majoria dels ajuntaments. De moment, amaguen la xifra clara de municipis que comptaran amb un alcaldable popular, però la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que aquesta mateixa setmana ja tenien confirmades “el 70% de les llistes que es van presentar fa quatre anys”, en un intent d’animar a les pessimistes bases populars.

Augmentar les llistes fantasmes per amagar la crisi del PP

Malgrat Sánchez-Camacho ha dit que arribarant al 100% de les llistes presentades fa quatre anys, la realitat és molt evident, el desencís arriba a les ciutats i pobles de Catalunya on el PP es va presentar. Aquest cop i davant un PP carregat de corrupció l’executiva popular ho té molt més difícil a l’hora de formar llistes i per amagar el problema han decidit tornar a les “llistes fantasmes” és a dir buscar militants del PP de tota Espanya per tal que acceptin formar candidatures en municipis que ni tant sols coneixent. Però ni amb les llistes fantasmes arribaran a les 473 llistes presentades el 2011