Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Ciudadanos fracassa en la missió d’intentar boicotejar l’acció exterior de la Generalitat

Ciudadanos pretenia que el Parlament  aprovés una resolució per tal que el Govern  fes pública  amb “suficient antelació” la seva agenda internacional per “poder reaccionar”. La diputada de Ciudadanos, Susana Beltran, ha argumentat la demanda, davant la Comissió d’exteriors d’aquest dijous, assegurant que com que el Govern vol assolir els instruments necessaris en  mesos perquè Catalunya esdevingui independent, els grups de l’oposició volen tenir accés a l’agenda internacional del Govern per poder, per exemple, explicar als mateixos agents internacionals amb els que contacta el Govern la seva posició contraria a la Independència. El Parlament ha tombat la proposta amb els vots en contra de Junts Pel Sí i la CUP, l’abstenció del PSC i de CSQP i els vots a favor de Ciudadanos i el PP.

Redacció
Redacció 29/04/2016

Junts Pel Sí diu que Ciudadanos es delata

El diputat de Junts Pel Sí, Jordi Sendra, ha afirmat que Ciudadanos es delata en el seu objectiu perquè en la redacció de la proposició deixen clar que pretenen poder reaccionar davant l’agenda internacional del Govern per posar en marxa la maquinària del Govern espanyol i la diplomàcia espanyola per boicotejar qualssevol acció exterior del Govern.

La CUP es mofa del PP

En la defensa del vot en contra, la diputada de la CUP, Anna Gabriel, ha instat al PP que s’ha mostrat partidari de la proposta de resolució de Ciudadanos, a presentar una proposta sobre transparència perquè, segons ha dit irònicament, els populars “són icona, avantguarda i referent mundial en transparència i diplomàcia internacional”.  

Relacionats