Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Ciudadanos esclata per dins a una setmana de les eleccions

Segons explica el diari ABC, un col·lectiu de gent que no especifica nom però que indica que és molt divers i de les comunitats d’Astúries, Galícia, Cantàbria, La Rioja, Extremadura, Aragó i Andalusia, s’han unit per formar un corrent crític anomenat “Democracia en Ciudadanos”.

Redacció
Redacció 14/05/2015

Alteració dels processos de primàries

La regeneració no és el fort de Ciudadanos. Malgrat els discursos amb aires de canvi de Rivera, la formació no ha pogut evitar caure en les pràctiques de la vella política i, segons denuncia el corrent crític format, el secretari d’Organització de la formació, Fran Hervías, seria el blanc de les crítiques per les males praxis a l’hora d’alterar el procés de primàries en diversos llocs.

A banda de la denúncia de males pràctiques, demanen: “elegir, en primarias abiertas, libres y participativas, a los miembros que deban formar parte de los órganos de decisión y dirección del partido, así como de su órgano de garantías. No dar este paso sería ignorar la realidad de la afiliación en todo el territorio nacional y dar carta de naturaleza a las prácticas poco democráticas del todavía secretario de Organización, Fran Hervías”.

L’invent de Rivera trontolla

Tal i com li ha passat a Podemos, és difícil articular un partit de dalt cap a baix en tant poc temps. El cas de Ciudadanos és una mica diferent perquè el que es tractava era d’expandir el partit fora de l’àmbit de Catalunya, en un temps rècord, per poder-se presentar a les eleccions autonòmiques i les municipals. Caldrà veure si l’invent aguanta fins a les general, o l’ascens de les enquestes s’atura de cop.