Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Ciudadanos dóna el vist-i-plau a la comissió del procés constituent

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs del govern espanyol contra la comissió del procés constituent, però això no vol dir que l’Alt Tribunal s’hagi pronunciat sobre la seva legalitat. No ho ha recordat cap dirigent independentista, sinó Carlos Carrizosa, el número 2 de Ciudadanos al Parlament. De fet, la mà dreta d’Inés Arrimadas ha dit que no creu que el TC trobi base legal per anul·lar la comissió, ja que és d’estudi i no legislativa. Es tracta, doncs, d’un canvi de xip del partit d’Albert Rivera?

 

Redacció
Redacció 05/03/2016

La comissió del procés constituent s'engegarà dimarts

Sens dubte, no ho és, ja que Ciudadanos no es mou ni un mil·límetre dels seus postulats, però amb aquestes declaracions reconeix que l’enèsima argúcia legal que els partits independentistes fan servir per driblar la justícia espanyola durant aquest procés tindrà èxit. Així, la comissió del procés constituent es podrà reunir el proper dimarts en la primera sessió de treball i tot apunta que podrà començar a caminar, si el TC no sorprèn anul·lant-la.

Les lleis de la desconnexió, les següents que han de driblar la justícia espanyola

Les lleis de la desconnexió seran les següents que hauran de passar pel sedàs constitucional. De moment, els unionistes ja han demanat a la Mesa del Parlament que reconsideri la creació de les ponències conjuntes que han de ser la base de les tres legislacions. És de preveure que la petició de PP, Ciudadanos i PSC no tiri endavant, així que el proper pas serà també el Tribunal Constitucional. En aquest cas, els independentistes ja han posat un nom ambigu a les lleis per intentar evitar la suspensió dels dotze jutges, però es preveu més complicat. En paral·lel, el govern català ja ha regatejat la suspensió que fa referència a la conselleria d’Exteriors amb un canvi d’ordre de les paraules en el nom del departament. 

Relacionats