Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Ciudadanos demana el cessament d’Amadeu Altafaj

Carina Mejías ha demanat aquest matí al president de la Generalitat que cessi immediatament de les seves funcions el representant permanent del Govern català a Europa, Amadeu Altafaj, per no ser un interlocutor vàlid. Ciudadanos considera la postura de Xavier Trias i Alfred Bosch com a enrocada, i intenta treure’n partit.

Redacció
Redacció 30/03/2015

Altafaj, nou objectiu unionista

Per Ciudadanos, estar pagant el sou d’una persona amb diners públics, que viu a Brussel·les i que no rep ningú -segons l’opinió de la candidata Mejías-, no té cap sentit. És per això que el seu partit demanarà a través d’una pregunta oral o bé una proposta de resolució al Parlament el cessament immediat d’Amadeu Altafaj, després de Setmana Santa. La mateixa formació també torna a exigir la supressió de les “ambaixades catalanes”.

Carina Mejías assenyala que la Unió Europea només reconeix com a interlocutors vàlids els representants d’Estats, i tenir un representant de la Generalitat, que no té aquest reconeixement internacional, “posa en ridícul” el govern català. A Ciutadans saben que la funció d’Altafaj a Europa, com la de les delegacions a l’estranger, és ara mateix la de fer d’altaveu del procés català, i ho volen aturar com sigui.

El taló d’Aquil·les del Procés

La formació unionista no se n’ha estat d’aprofitar el rebrotat debat sobre la llista unitària per ficar-hi cullerada. Mejías ha disparat avui contra Xavier Trias (CiU) i Alfred Bosch (ERC), a qui els ha considerat “enrocats”, en el debat sobre la llista unitària. Ciudadanos considera que els dos candidats pensen més en les eleccions de setembre que en resoldre els problemes que té Barcelona.

La disbauxa de declaracions i contradeclaracions que es va produir al Nadal, i que ara podria tornar a produir-se, ha estat percebut per l’unionisme com el veritable taló d’Aquil·les del Procés català. És aquest el motiu pel qual formacions com Ciudadanos intentaran aprofitar aquest debat per mirar de fer trontollar la unitat sobiranista, que s’havia mantingut pràcticament intacta fins l’octubre de l’any passat.