Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

CiU vol que torni a comparèixer la directora general de Patrimoni perquè podria haver mentit

El diputat de CiU Jordi Turull ha demanat aquest dimarts que torni a comparèixer davant la comissió d’investigació la directora general de Patrimoni, Immaculada Turu, perquè, a parer de la federació, ‘va faltar a la veritat’. Els grups han donat suport a la petició del PPC perquè comparegui una altra vegada la que va ser treballadora de CBM 10, Claudia Valsells, precisament pel mateix motiu. Per això, CiU ha demanat que se li doni el mateix tracte a Turu i torni a venir al Parlament. Tot i la sol·licitud de la federació nacionalista, el tripartit ha optat per proposar una reunió de portaveus per analitzar realment el testimoni de la directora general de Patrimoni. Des de CiU han lamentat la diferent ‘vara de mesurar’ del tripartit.

Redacció
Redacció 16/06/2010

Els grups de la comissió han convingut que Claudia Valsells havia de tornar a comparèixer perquè ha negat que alguna de les empreses on ella ha participat hagi treballat pel Palau de la Música, extrem que desmenteix la pàgina web de l’empresa creada per Valsells, Arts&Claus, on figura el Palau com a client. ‘Ha dit que la seva empresa no tenia pàgina web i si en té, i entre els clients hi figura el Palau’, ha argumentat el diputat del PPC Santi Rodríguez.

Tots els grups hi han estat d’acord i el president de la comissió, Pere Vigo, ha formalitzat la petició perquè Valsells comparegui amb ‘caràcter d’urgència’, perquè hi ha ‘indicis raonables que aquesta persona no ha respost correctament’, ha considerat.

En aquest punt, el diputat de CiU Jordi Turull ha assegurat que el seu grup no té cap inconvenient en què Valsells torni a comparèixer, però ha demanat el mateix tracte per a la directora general de Patrimoni, Immaculada Turu, que va ser ‘desmentida’ dilluns pel mateix Departament d’Economia. Turull ha explicat que la directora va assegurar que hi havia un informe que estimava la compensació que la Generalitat havia de rebre per l’intercanvi de qualificacions entre un edifici del Palau i una finca de la Generalitat al carrer Ciutat. A més, ha afegit que Turu parlava de ‘protocol d’intencions’ mentre el departament assegurava que l’acord amb Fèlix Millet era un ‘conveni’.

Els grups d’ERC i d’ICV-EUiA han proposat una reunió dels portaveus per avaluar si realment Turu va faltar a la veritat i el diputat de CiU ha accedit, però ha lamentat que s’accepti directament la compareixença de nou de Valsells i no passi el mateix amb Turu, denunciant així la ‘indefensió’ que està patint el seu grup.

El diputat del PSC Jordi Terrades ha lamentat la tàctica de CiU d’intentar ‘confondre els termes de la comissió’, i ha opinat que el que ha passat amb Claudia Valsells no té ‘res a veure’ amb l’apreciació que té Turull sobre el testimoni de la directora general de Patrimoni. En el cas de Valsells, ha dit, hi ha hagut un ‘amagament volgut d’informació’. El diputat d’ICV-EUiA Daniel Pi ha lamentat la voluntat de CiU de ‘treure el prestigi que la comissió hauria de tenir’.

L’Oficina Antifrau comença a col·laborar amb la comissió d’investigació

La polèmica de la repetició de compareixences ha arribat el mateix dia que l’Oficina Antifrau de Catalunya ha començat a col·laborar amb la comissió d’investigació sobre les irregularitats en la gestió del Palau de la Música. De moment ja hi ha dos representants que assisteixen a les sessions per després fer un dictamen tècnic sobre els treballs que pugui fer la comissió. El director de l’OAC, David Martínez Madero, ha adreçat una carta a la comissió -que ha llegit el seu president, Pere Vigo- on es posa a disposició del Parlament per prestar la col·laboració sol·licitada.

La comissió va demanar els serveis de la OAC a petició del PPC. L’OAC farà un dictamen tècnic en base als treballs de la comissió, però no podrà fer cap tipus d’investigació extra.