Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

CiU s’unirà al front comú contra el TC, però reclama que el PSC tingui ‘mans lliures’ a Madrid

|

- Publicitat -

Mas ha recordat que ell mateix va parlar d’un govern d’unitat en la seva conferència del 20 de novembre del 2007, on va llançar la seva aposta per la ‘Casa gran del catalanisme’. ‘Entenc que aquest és el grau màxim i que no té perquè donar-se aquest grau’, ha dit, però ‘imaginin si tenia al cap la unitat’ i ‘soc plenament conscient de la necessitat que aquesta unitat hi sigui i sigui real’.

Tot i això, el líder de la federació nacionalista ha afegit que cal que aquesta unitat sigui ‘efectiva’, ja que ha de ‘portar a algun lloc’. En aquest sentit, ha lamentat que, tot i el front comú pel finançament que es va produir al Parlament, ‘el president de la Generalitat no ens ha dit absolutament res’, perquè, creu, ‘no es creu’ aquesta unitat. Així, s’ha mostrat ‘defensor de la unitat de les forces polítiques catalanes’, però sempre que hi hagi ‘idees’ i sigui ‘eficaç’.

Publicitat

El president de CiU ha alertat que ‘la unitat dels partits catalans es trenca en el moment que el PSC fa figa a Madrid’ i ‘es desdiu dels compromisos d’aquí’.

Mas espera que, si se han de parlar tots els partits, es tingui en compte les opinions de tothom. El també secretari general de CDC aposta per celebrar un referèndum, una opció que no veu que, almenys de moment, s’hagi ‘rebutjat explícitament’.

El líder de CiU també ha garantit que hi haurà una ‘posició única’ de CDC i UDC sobre quina resposta s’ha de donar a una sentència adversa del Constitucional. ‘Com sempre l’hem tinguda en les coses importants’, ha dit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut