Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

CiU sosté que la polèmica per la capçalera és conseqüència que Montilla no es creu allò que defensa

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha afirmat aquest dimecres que la polèmica que s’ha generat sobre la capçalera de la manifestació de resposta a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l’Estatut és conseqüència que el president de la Generalitat, José Montilla, ‘no s’acaba de creure’ la mobilització i el seu lema, ‘Som una nació. Nosaltres decidim’. ‘Quan algú fa una cosa que no s’acaba de creure, s’acaba posant en un problema’, ha dit Pujol, que, al mateix temps, ha considerat que la transversalitat del catalanisme polític -des de l’independentisme fins a l’autonomisme- s’ha de sentir ‘còmode’ amb una mobilització i un lema que apel·la a la ‘dignitat’ de Catalunya.

Redacció
Redacció 08/07/2010

Ha defensat que Montilla, com a president del país, ha d’anar a la manifestació sigui al lloc que sigui perquè seria inconcebible que no hi fos. Això sí, ha titllat de ‘ridícula’ la polèmica.

Manifestació amb presència del President, però també amb lema

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha considerat aquest dimecres que el lema de la manifestació de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l’Estatut promoguda per Òmnium, ‘Som una nació. Nosaltres decidim’, és assumible per la transversalitat del catalanisme polític –des de l’independentisme fins a l’autonomisme- i també ho ha de ser pel president de la Generalitat, José Montilla. Pujol, que ha lamentat el debat ‘ridícul’ sobre la capçalera de la manifestació, creu que el president de la Generalitat ha de ser a la manifestació al lloc que cregui que ‘millor representa la institució que encapçala’.

‘Sóc del parer que el president de Catalunya ha d’anar a la manifestació i s’hi ha de trobar còmode, però també sóc del parer que les manifestacions han de tenir lema, que és part consubstancial de la manifestació’, ha afirmat. I ha opinat que Montilla és conscient que ‘no pot renunciar’ a ser a la manifestació, perquè seria ‘molt gros’.

Creu Montilla ‘és prou conscient que no pot renunciar a anar-hi’ i, a partir d’aquí, ‘que faci el que cregui que ha de fer, que es posi al capdavant, al mig, darrera, on cregui que és més convenient, oportú i es vegi més còmode i on cregui que representa millor la institució que encapçala’. Per ell, la manifestació apel·la a la ‘dignitat’ del país, i en això s’hi ha de sentir còmode la transversalitat catalanista.

Pujol, conscient que ‘a vegades els polítics fan nosa’, ha volgut evitar entrar en la polèmica generada després que el president de la Generalitat i líder del PSC, José Montilla, reclamés encapçalar la manifestació amb una senyera. Ara bé, també ha opinat que Montilla i el PSC han provocat aquesta polèmica perquè ‘no s’acaben de creure’ que Catalunya és una nació i qui decideix són els catalans: ‘Quan algú fa una cosa que no s’acaba de creure, s’acaba posant en un problema’.

A més, ha afegit que el debat sobre la capçalera l’únic que fa és ‘evidenciar les incomoditats i les febleses’, concretament la ‘incomoditat’ del PSC amb el lema i la ‘incomoditat (de Montilla) amb els seus socis de govern, que el posen en evidència’.