Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

CiU s’entén amb el Govern espanyol en mesures anticrisi, ERC les accepta amb matisos i ICV hi està en contra

Aquest matí el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s’ha reunit amb els tres representats catalans a Madrid: el portaveu d’ERC, Joan Ridao, El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida i amb Joan Herrera d’ICV.

El motiu principal de les diferents trobades era abordar l’adopció de diferents mesures per reanimar els mercats davant l’actual situació de crisi econòmica. ERC ha acceptat les mesures del govern espanyol amb alguna reticència, CiU ha expressat el màxim acord i suport i d’altra banda ICV s’ha desmarcat de les polítiques que es pretenen aplicar.

Redacció
Redacció 15/10/2008

ERC

Després de la trobada entre el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el portaveu d’ERC, Joan Ridao, per parlar sobre les darreres mesures financeres aprovades, el republicà ha garantit el seu suport a atorgar avals a bancs per un valor de 100.000 euros. ERC considera la iniciativa positiva perquè els bancs pugin atorgar préstecs. Per contra, no creu necessari haver de comprar actius a les entitats financeres perquè es crea el risc d’adquirir ‘actius financers brossa’. En aquesta reunió que Zapatero manté amb tots els grups parlamentaris, Ridao també ha volgut demanar al govern espanyol que es replantegi la despesa social dels pressupostos generals de l’Estat.

CiU

Poc abans ha estat el torn de Antoni Duran i Lleida. El portaveu de CiU al Congrés ha assegurat després de la que el govern espanyol està d’acord en la proposta de CiU per assegurar la liquiditat de les pimes i els autònoms. Es tracta d’avançar a aquest mes d’octubre la decisió, ja aprovada, de retornar l’IVA que suporten les empreses mensual o trimestralment, i no anualment con fins ara. D’altra banda proposen que les empreses puguin demorar-se fins a sis mesos en el pagament de l’IVA.

ICV

Per la seva banda, ICV ha expressat el seu rebuig a les mesures aprovades pel govern espanyol, que ha qualificat de ‘molt precàries’ i faltes de garantia. A més, ha demanat la creació d’una oficina pressupostària i de seguiment al mateix Congrés dels Diputats.