Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

CiU reclama el traspàs de l’aeroport de Girona a les institucions catalanes

El candidat de CiU per Girona al Congrés dels Diputats, Jordi Xuclà, acompanyat del número dos de CiU al Congrés, Pere Macias, han reclamat un ‘model aeroportuari propi’, amb el traspàs de la gestió de l’aeroport de Girona a les institucions catalanes. Xuclà ha denunciat el ‘compliment inconcret’ del govern de Zapatero, ja que ‘fa més d’un any que es va prometre aquest traspàs i encara no s’ha produït’. El candidat de CiU també ha manifestat la necessitat que el TGV tingui una parada a l’aeroport, a més de la del centre de Girona, que faria més fàcil l’accés al tren des de qualsevol barri gironí.

Redacció
Redacció 01/02/2008

Segons Xuclà, des de l’agost de 2006 que l’Estatut de Catalunya contempla el traspàs de l’aeroport de Girona, tot i que aquest fet encara no s’ha produït. ‘Això demostra que Zapatero és un senyor de promeses fàcils i de compliment inconcret, ja que un any i mig més tard encara no s’ha fet efectiu aquest traspàs’, ha manifestat el candidat de CiU per Girona.

La gestió de l’aeroport de Girona en mans catalanes, segons Xuclà, permetrà fer un pas més en la definició d’un model aeroportuari propi, que beneficiarà els diferents ajuntaments i agents econòmics de la zona.

Per altra banda, el candidat de CiU per Girona ha manifestat la necessitat que el Tren d’Alta Velocitat tingui una parada en aquest aeroport, a més de la del centre de la ciutat de Girona. Això suposarà una millora en mobilitat pels diferents pobles de l’entorn, així com per alguns barris de Girona pels quals l’accés al TAV des de l’aeroport els seria més fàcil que des del centre, segons Xuclà.