Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

CiU reclama a Montilla que aparti a Saura i Iniciativa d’Interior

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha demanat aquest divendres al president de la Generalitat, José Montilla, que retiri les competències d’Interior al conseller i president d’ICV Joan Saura, després dels últims incidents amb estudiants contraris a Bolonya. La federació nacionalista creu que ICV és ‘incompatible’ amb les polítiques de seguretat i considera que l’actuació de Saura al capdavant d’Interior està ‘desprestigiant’ els Mossos d’Esquadra. Per això, ha instat el president ha retirar les competències de seguretat a Saura i assignar-les a un conseller que no sigui ecosocialista. El grup al Facebook Contra la repressió policial als estudiants. SAURA DIMISSIÓ, ja compta amb més de 5.000 membres.

Redacció
Redacció 20/03/2009

‘Sabem perfectament quina és la posició d’ICV i del conseller Saura dins del Govern, i segurament el fa inamovible’, ha reconegut el portaveu de CiU al Parlament. Per això, creu que Saura seria ‘insensible’ a una petició de dimissió o cessament per part de la federació nacionalista, perquè ‘és conscient de la fortalesa que ell té dins del Govern’. ‘Podria arribar a ser inútil demanar el cessament del conseller Saura, en part perquè Montilla potser no vol, però sobretot no pot’, ha dit.

Pujol, però, creu que Montilla sí pot retirar-li les competències en matèria de seguretat. ‘Cal que el president retiri totes les competències d’Interior al conseller Saura, cal que reassigni totes les competències d’Interior i de seguretat del país a una altra persona’, ha assegurat. El portaveu de CiU a la cambra catalana ha demanat a Montilla que ‘per una vegada posi els interessos del país per davant dels seus propis’.

El portaveu de la federació al Parlament creu que ICV és ‘incompatible’ amb les polítiques d’Interior perquè els ecosocialistes ‘han estat alimentant històricament, amb un punt de demagògia, plantejaments antisistema, en què la policia sempre fa nosa’. ‘I aquests plantejaments estan al capdavant de la direcció del cos que ha de vetllar per la seguretat dels catalans’, ha indicat.

Els Mossos s’encomanen a CiU

‘La direcció política ve desprestigiant de manera sistemàtica el cos dels Mossos d’Esquadra’, ha assegurat Oriol Pujol, que ha explicat que diversos agents i comandaments del cos de la policia catalana s’han posat en contacte amb la federació nacionalista en els últims dies, arran dels incidents amb els estudiants, per expressar-los el ‘desànim que hi ha dins del cos’. ‘Es dirigeixen amb un punt d’impotència, dient que s’estan carregant el cos’, ha explicat.