Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

CiU, PSC, ICV i ERC acorden un text per instar la Generalitat a mantenir la immersió lingüística i defensar els professors

CiU, PSC, ICV-EUiA i ERC han acordat un text que aprovarà la Junta de Portaveus en defensa de la immersió lingüística. La declaració insta el Govern a mantenir el català com la llengua vehicular de l’ensenyament i a defensar els docents i centres educatius en l’exercici dels seus drets i el compliment de les lleis. El Parlament, segons el mateix text, acorda mantenir la immersió, “un model d’èxit i de cohesió social reconegut internacionalment i amb un amplíssim consens polític i social”. Finalment, també demana al Govern que recorri davant dels tribunals competents les decisions judicials que puguin malmetre el model lingüístic de les escoles catalanes, recollit en la LEC. La declaració està signada pels portaveus de CiU, PSC, ICV-EUiA, ERC, i serà aprovada per la Junta de Portaveus. Falta l’aval del portaveu de SI, Alfons López Tena, que ha rebut el text aquest mateix divendres i encara l’ha d’estudiar i sotmetre a consideració de l’executiva. En tot cas, no podrà ser una declaració institucional del Parlament perquè no compta amb el suport de tots els diputats.

Redacció
Redacció 09/09/2011

Segons el text consensuat, al que ha tingut accés l’ACN, el Parlament “acorda mantenir la immersió lingüística en el sistema educatiu del país, un model d’èxit i de cohesió social, reconegut internacionalment i amb un amplíssim consens polític i social”.

La cambra catalana, a més, insta el Govern a mantenir la llengua catalana com la llengua vehicular de l’ensenyament, i a defensar els docents i centres en l’exercici dels seus drets i el compliment de les lleis.

Finalment, l’últim punt de la declaració insta el Govern a recórrer qualsevol decisió judicial que pugui malmetre el model lingüístic de les escoles catalanes, recollit en la Llei d’Educació de Catalunya (LEC).