Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

CiU proposarà modificar la llei d’ordenació territorial de Catalunya per encabir la vegueria Penedès

El diputat del grup parlamentari CiU de l’Alt Penedès, Joan Raventós, ha qualificat la proposta del Departament de Política Territorial i Obres Públiques d’impulsar un Pla Director de les comarques del Penedès de ‘trampa’ i ha afirmat que la ‘rebutjaran perquè no impulsa la creació de cap àmbit’. ‘Amb la proposta de resolució aprovada el desembre, el Govern no ha complert la voluntat dels ciutadans i cal fer un pas més’, ha afirmat Raventós. Per aquest motiu, ha avançat que des de CiU es proposarà modificar la llei d’ordenació territorial per a la creació de l’àmbit del Penedès. Afirma no voler donar al Govern ‘cap més excusa’ per no complir amb els ‘desitjos’ del territori.

Redacció
Redacció 29/04/2008

Raventós afirma que el que es va aprovar el 5 de desembre va ser una proposta de resolució, que té un ‘condicionament inferior’ al que té una llei. ‘Les propostes de resolució poden donar una interpretació com la que ha fet el conseller Nadal, mentre que la llei s’ha de complir’, ha especificat el diputat.

El diputat de CiU ha emplaçat la resta de partits polítics que en la proposta de resolució hi van votar a favor –PP i ERC- a donar suport a la modificació de la llei per tenir prou ‘complicitat’ per tirar-la endavant.

Quant a terminis, Raventós ha especificat que el procés s’inicia ara però que es vol concretar de manera ‘immediata’.

Respecte al Pla Director Territorial de l’Alt Penedès

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, ha demanat ‘respecte’ al Pla Director Territorial de l’Alt Penedès consensuat entre les cinc forces polítiques que tenen representació a l’ens comarcal. Així, Olivella emplaça el Govern a respectar el Pla Director de l’Alt Penedès tant si s’inclou la comarca a l’àmbit metropolità com al del Penedès.

Tot i així, Olivella ha afegit que el metropolità no és l’àmbit on volen estar però que ja que de moment hi han estat inclosos, defensa la planificació comarcal que s’ha fet des del territori.