Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

CiU, PP i ERC presenten una moció conjunta per exigir a Hereu un canvi en el traçat del TGV per Barcelona

El Grups Municipals de CiU, PP i ERC a l’Ajuntament de Barcelona han presentat una moció d’urgència per a la seva discussió en el Consell Plenari de divendres que ve que exigeix a l’Alcalde Jordi Hereu que compleixi l’acord aprovat per majoria el passat mes de juliol i reclami al govern de l’estat un canvi en el traçat del TGV pel centre de la ciutat. Els grups que presideixen, respectivament, Xavier Trias, Alberto Fernández Díaz i Jordi Portabella defensaran aquesta iniciativa que rebutja de forma expressa la celeritat amb la qual l’Alcalde de Barcelona està demanant l’adjudicació de les obres del túnel entre les estacions de Sants i La Sagrera per sota els carrers Provença i Mallorca.

Redacció
Redacció 29/11/2007

En la Moció d’Urgència, que signen Trias, Fernández i Portabella, els Grups proponents indiquen que ‘el pròxim divendres 30 de novembre l’empresa pública Adif es reuneix per a licitar els trams pendents de l’entorn de l’Estació de la Sagrera’, al mateix temps que ‘l’Alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, està demanant celeritat en l’adjudicació de les obres del túnel que ha de connectar Sants amb la Sagrera’.

CiU, PP i ERC diuen que ‘al Consell Municipal del passat mes de juliol, una majoria dels representants dels partits polítics van manifestar la seva oposició a l’actual traçat del TGV pel centre de Barcelona, així com també van plantejar la possibilitat d’estudiar possibles alternatives a l’actual traçat’.

En el mateix acord es demanava ‘que l’Alcalde de Barcelona demanés la celebració d’una reunió urgent entre la Ministra de Foment i una representació de tots els grups municipals de l’Ajuntament per tal de manifestar-li l’acord pres’. En el mateix sentit, assenyalen que ‘el Consell Municipal és l’òrgan de màxima representació política dels ciutadans en el govern de la ciutat i té tasques d’impuls, control i fiscalització dels òrgans de govern’.

Per tot això, i d’acord amb el que estableixen els articles 60.3 i 54.1 del Reglament Orgànic Municipal, la moció d’urgència que formulen demana a l’alcalde que ‘respecti i defensi els acords presos per majoria al si del Consell Municipal, tot donant compliment a l’acord del passat mes de juliol’. També reiteren l’oposició a l’actual traçat i plantegen l’estudi ‘de possibles alternatives’.