Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

CiU pacta amb el PP per governar la Diputació de Tarragona

|

- Publicitat -

Artur Mas ara fa sis mesos acudia al notari per firmar una declaració on constava que CiU no pactaria amb el PP. A més, en en va enviar una carta firmada per demostrar que anava en serio. Doncs bé, sis mesos ha durat la promesa. Ara s’acaba de confirmar un pacte entre el PP i CiU perquè la federació en governi la diputació. D’aquesta manera es posa fi a un govern d’unitat que fins ara s’havia dut a terme entre totes les formacions polítiques. De totes maneres, no deixa de ser una resposta al pacte que ha fet Esquerra a Girona amb el PSC quan fins ara, governaven la diputació Esquerra i CiU. El detonant sembla haver estat, també, l’altre pacte entre Esquerra i PSC a Lleida.

Publicitat

Ara, un cop el pacte s’ha fet públic, CiU i PPC han ratificat l’acord a través d’un comunicat conjunt , falta fer la foto oficial dels líders de CiU, Artur Mas, i del PPC, Josep Piqué, que ratificaria el pacte

Les diputacions repartides

CiU perd dos de les tres diputacions que fins ara governava. Només manté la de Tarragona gràcies al pacte amb el PP. D’altra banda, perd la de Lleida i la de Girona. paral·lelament, els PSC manté la de Barcelona i obté forta presència a les diputacions de Lleida i Girona, que finalment acabaran en mans d’Esquerra. Aquest pacte entre Esquerra i PSC s’ha dut a terme per interès d’ambdues formacions: Esquerra presideix dos diputacions tot i ser la tercera força votada i d’altra banda el PSC aconsegueix entrar en dos diputacions fins ara en mans de CiU.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió