Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

CiU no veu ‘ni una sola idea’ entre els socialistes per afrontar la crisi

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha reiterat aquest dimecres que, davant una situació ‘d’emergència’, calen ‘plantejaments unitaris’ per fer front a la crisi econòmica. Pujol, però, creu que ‘en el món socialista no hi ha ni una sola idea de com encarar aquest tema’ i ha lamentat ‘l’entossudiment’ de ‘no buscar la unitat’ i ‘no entendre que per la via d’un consens més ampli poden aparèixer les solucions’. ‘Zapatero sol, o el partit socialista sol, no serà capaç d’encarrilar la dinàmica econòmica de l’estat espanyol i de Catalunya’, ha afegit.

Redacció
Redacció 12/02/2009

Després de la compareixença del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, al Congrés dels Diputats per parlar de la crisi, Pujol ha dit tenir la ‘tristesa’ que ‘en el món socialista no hi ha ni una sola idea de com encarar aquest tema’. ‘Hi ha un encaparrament en no buscar la unitat, no entendre la gravetat del problema i no entendre que per la via d’un consens més ampli poden aparèixer les solucions’.

‘Seria bo que tant el Govern de la Genrealitat com l’estat fossin prou amatents no només escoltant les propostes que fan els altres grups’, ha dit, sinó també la crida feta aquest dimarts pel sector del metall amb un acte a Barcelona. Unes propostes, ha dit, que ‘no haurien de caure en el buit i en el no res’.

Precisament sobre acte, la portaveu parlamentària d’ICV-EUiA, Dolors Camats, creu que es van presentar ‘receptes velles que en bona mesura han portat a la situació actual i que no suposen cap eina de millora de la situació econòmica’. ‘Poden ser una ajuda puntual a una empresa, però no una millora a la sortida de la situació’, ha dit. Per contra, ha apostat per mesures de caràcter social que ‘vagin més enllà de la prestació d’atur’.

Per la seva banda, la portaveu d’ERC al Parlament, Anna Simó, ha dit que Zapatero va presentar dimarts al Congrés unes ‘mesures esfilagarsades, amb poca coherències i moltes d’elles contradictòries’, i que va vendre ‘més fum que una altra cosa’.