Dimarts, 18 de maig de 2021 - Edició 1027
La República

CiU no donarà suport a cap referèndum d’autodeterminació els propers 4 anys

Artur Mas no donarà suport a un referèndum d’independència els propers 4 anys, ja que considera que ‘Catalunya no està per acumular derrotes, sinó per començar a tenir victòries’. D’aquesta manera s’ha pronunciat el líder de CiU en una entrevista al Diari de Girona, on Mas ha avançat que la independència no figurarà al programa electoral de la federació nacionalista per les eleccions al Parlament de Catalunya de 2010. Els nacionalistes inclouran al programa ‘la defensa del principi d’autodeterminació’, però Mas ‘descarta’ la convocatòria d’una consulta els propers quatre anys malgrat assegurar que en cas de plebiscit votaria pel sí a ‘títol individual’.

Redacció
Redacció 09/11/2009

A l’entrevista, Mas aclareix que ‘la independència’ no figurarà al programa de CiU, ja que en aquests moments ‘no hi ha una majoria social clara per plantejar-ho’. Segons Mas, en cas de celebrar la consulta ‘s’imposaria la majoria contrària, que també són catalans i votarien que no’.

En l’entrevista, Mas torna a assegurar que votaria ‘sí’ a una consulta a títol personal, però recorda que ‘com a president de CiU’ la seva missió ‘no és portar Catalunya a una derrota, sinó construir la nació del futur per al conjunt dels catalans i portar el catalanisme a gent que no hi està’.

En aquest sentit, el líder de CiU s’arrenglerà al costat de les tesis de Montilla a favor de prioritzar la lluita contra la crisi econòmica, Mas defensa que ‘abans de tot això hem d’aixecar aquest país econòmicament i superar la crisi’.

Pel que fa a l’escàndol ‘Millet’, Mas assegura que és ‘incomprensible’ que les administracions no hagin detectat les irregularitats, i ratifica el càrrec d’Àngel Colom dins de CDC, ja que va explicar ‘tot el que havia fet’ de manera ‘transparent’.