Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

CiU insta el PSC a votar contra els pressupostos de Zapatero per demostrar que la seva independència ‘no és una llegenda urbana’

|

- Publicitat -

El senador Vilajoana ha explicat que el veto que ha registrat CiU als pressupostos generals de l’Estat aquesta mateixa tarda és en ‘coherència’ amb les esmenes a la totalitat que ja va presentar CiU al Congrés dels Diputats. Essencialment per tres motius.

El primer, el econòmic, Vilajoana creu que el govern espanyol ha negat la crisi i ha elaborat els pressupostos sobre aquesta premissa i per tant ‘no serveixen’ ni ‘van ser pensats’ per reactivar l’economia ni a l’Estat ni a Catalunya.

Publicitat

El segon és que no incorporen el compromís de concretar un nou model de finançament per Catalunya abans del 9 d’agost, ni tampoc compleixen el pacte amb ICV de trobar un model abans del 17 de novembre.

I per últim, no es compleix amb la xifra d’inversions que marca l’Estatut en matèria d’infraestrucutres. Segons CiU, el govern espanyol deixarà d’invertir 3.000 milions d’euros en infraestructures.

Crida al PSC Per Vilajoana, el veto incorpora una nova funció. Es tracta de ‘donar una nova oportunitat’ al PSC perquè rebutgin un pressupost que ‘no és útil per Catalunya’. Una oportunitat, assegura Vilajoana, per demostrar que la ‘independència’ del PSC ‘és més que una llegenda urbana’. El senador fa referència a les paraules de la secretaria d’Organització del PSOE, Leire Pajín, que en una entrevista radiofònica va dir que pensar que el PSC voti diferent del PSOE era una cosa així com una ‘llegenda urbana’.

Vilajoana també ha apel·lat a seguir les paraules del president del Govern, José Montilla, que va dir que el PSC només es deu a Catalunya. El senador creu que els diputats del PSC han d’actuar amb la mateixa ‘fortalesa’ per deixar que aquestes consideracions siguin ‘només paraules’.

CiU escoltarà ICV i ERC per valorar el suport als seus vetos

Vilajoana no amaga que vol que el veto de CiU ‘guanyi’, perquè diu, no volen ‘jugar a estreteges de les sis de la tarda’. Això si, sobre l’eventual suport de CiU als vetos d’ICV i ERC, Vilajoana assegura que els ‘escoltaran’ i si les posicions coincideixen no tindran ‘cap inconvenient’ en donar-hi suport. Perquè un veto prosperi al Senat calen 133 vots, per tant cap formació pot tirar endavant els seus vetos per si sol.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut