Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

CiU i PP demanen dimissions per l’alarma social generada respecte l’aigua de l’aixeta de Barcelona

Els grups municipals de CiU i del PP a l’Ajuntament de Barcelona han demanat aquest dimarts la dimissió dels responsables de l’Agència de Salut Pública per haver generat por entre els ciutadans de Barcelona, després d’afirmar, dilluns, que l’aigua de l’aixeta d’algunes zones de la ciutat té un component cancerigen. Aquest dimarts, el gerent de l’Agència de Salut Pública ha assegurat que no hi havia cap perill. Per la seva banda, la portaveu d’ERC, Ester Capella, ha demanat aclaracions i ha preguntat si cal que els ciutadans es preocupin o no.

Redacció
Redacció 21/11/2007

Joan Puigdollers, de CiU, ha dit que ‘hi ha una gran irresponsabilitat’, ja que ha denunciat que ‘el que no pot fer un govern és crear pànic, i vostès, el que van fer ahir és crear pànic’. Puigdollers ha dit que ‘quan un govern és imprudent, no crea confiança i s’equivoca amb un tema tant greu com això, ha d’assumir responsabilitats i hi ha d’haver dimissions’. Per això, el seu grup ha demanat la dimissió ‘dels responsables polítics de l’Agència de Salut Pública i de la delegada del govern en temes de salut pública’.

Per la seva banda, la portaveu del PP, Àngels Esteller, ha reclamat la dimissió del gerent de la ASPB, Joan Guix, i ha acusat al govern municipal de crear alarma per la seva ‘falta de competència’ per gestionar l’àrea de salut pública. El seu grup ha enviat un comunicat on el president del grup municipal, Alberto Fernández Díaz, diu que ‘la irresponsabilitat del gerent de l’Agència de Salut Pública no ha de quedar sense conseqüències’, ja que no pot ser que ‘anunciï que l’aigua’ pot ‘provocar càncer, i 24 hores després desmentir-ho’.