Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

CiU i PP contra la proposta d’educació de Maragall

Ni CiU ni PP veuen bé les propostes que el conseller d’educació, Ernest Maragall, ha proposat de cara a un nou calendari escolar. El departament d’Educació ha proposat avançar l’inici del curs escolar una setmana, a l’entorn del 7 de setembre, i compensar aquests dies amb una setmana de vacances al febrer. Per una banda, CiU creu que la proposta de Maragall ‘genera més dubtes que solucions’ i, per l’altra, el PP acusa Maragall d’atiar ‘una vaga del professorat’.

Redacció
Redacció 04/02/2009

‘Genera més dubtes que solucions’

La parlamentària de CiU Irene Rigau ha manifestat aquest dimecres que CiU sempre ha estat favorable a avançar l’inici de curs per tenir uns períodes més a favor del treball de l’alumne. Rigau ha fet referència la proposta del Departament d’Educació d’avançar l’inici del curs escolar una setmana, a l’entorn del 7 de setembre, i compensar aquests dies amb una setmana de vacances al febrer. En aquest context, la diputada de CiU ha manifestat que la proposta del conseller d’Educació, Ernest Maragall, ‘sense tenir clar com s’arregla la setmana de febrer, genera més dubtes que aporta solucions’.

Donar raons a ‘una vaga del professorat’

El parlamentari del PP Rafa López ha acusat el conseller d’Educació, Ernest Maragall, de buscar ‘l’enfrontament social’ i d”atiar una vaga del professorat’. Així de contundent ha estat el diputat del PPC després de donar-se a conèixer la proposta d’Educació d’avançar l’inici del curs escolar una setmana, a l’entorn del 7 de setembre, i compensar aquests dies amb una setmana de vacances al febrer. López ha criticat que el conseller ‘no ho ha consultat amb ningú ni al Parlament ni al professorat ni a les famílies’. Ha definit l’anunci com ‘irresponsable’ i ‘amb un contingut que s’havia de debatre en el projecte de llei’ d’educació.