Divendres, 15 de Novembre de 2019 - Edició 477
La República

CiU exigeix que el PSC deixi de “prendre el pèl” als catalans

 El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha apel·lat el PSC a votar a favor del 150.2 en lloc de “prendre el pèl” als catalans. Turull ha opinat que la reunió entre Pere Navarro i Alfredo Pérez Rubalcaba ha estat una “presa de pèl” i un engany als catalans, però també ha denunciat la “contradicció” dels socialistes catalans per defensar una consulta legal i acordada i ni tan sols anomenar-la quan es troben amb el PSOE. “El PSC i el PSOE ja han decidit pels catalans com ha de ser el nou estat. No, si el tema és que volem votar!”, ha exclamat. Sobre el balanç del 2013, ha reivindicat l'estabilitat de l'acord amb ERC malgrat que hi ha “molta gent interessada” en el contrari.

Redacció
Redacció 07/01/2014

PSC i PSOE neguen als catalans l’oportunitat de decidir

Turull s'ha queixat que PSC i PSOE parlin de com ha de ser el nou estat sense donar l'oportunitat als catalans perquè puguin decidir. També ha lamentat que utilitzin conceptes de fa vint anys, com el plurilingüisme, i ha recordat als socialistes catalans que ells es van presentar a les últimes eleccions amb el dret a decidir al programa. “Tot això és filfa per no acabar entomant una posició sobre poder votar, i el PSC es va comprometre amb això, no es van presentar dient que ells i Rubalcaba decidirien quina mena d'estat seríem”, ha remarcat. 

Estabilitat amb ERC

Pel que fa a la roda de premsa del president de la Generalitat, el líder de CiU al Parlament ha aprofitat per defensar l'estabilitat de l'acord amb ERC. “És un tema que s'ha anat forjant dia a dia i jo crec que el balanç que podem fer a final d'any és positiu, tot i que hi molta gent interessada en què aquesta estabilitat no es produís”, ha apuntat.

Relacionats