Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

CiU esmenarà la LEC per tal de fixar el calendari escolar

La portaveu d’Educació, Irene Rigau, ha anunciat una esmena a la Nova Llei d’Educació per aconseguir que ‘el consens que el Consell Escolar proporciona sigui fixat per llei’ i ‘evitar que cada conseller d’Educació canviï el calendari de forma unilateral’. Rigau intentarà ‘assegurar per Llei que el nou calendari escolar inclogui cinc períodes de descans i cinc períodes lectius, que s’implantaran de manera progressiva, i que el curs escolar comenci abans’, segons un comunicat enviat per CiU.

Redacció
Redacció 27/02/2009

Rigau ha explicat que CiU presentarà una esmena a la nova Llei d’Educació de Catalunya per tal ‘d’evitar que cada Conseller d’Educació canviï el calendari de forma unilateral’. Així doncs, l’esmena de CiU advoca per cinc períodes de descans pels alumnes i cinc períodes lectius i començar el curs a primers de setembre.

Després de l’anunci del Consell Escolar de Catalunya (CEC) de posposar el canvi en el calendari escolar fins el curs 2010-2011, Rigau ha afirmat que ‘cal assegurar que el consens que el Consell Escolar proporciona sigui fixat per la llei’. I és que tal com ha subratllat la diputada, ‘aquest debat s’ha de fer en el marc de la llei per assolir el consens que una mesura d’aquest tipus necessita’.

La diputada nacionalista ha recordat que CiU sempre ha estat favorable a avançar l’inici de curs per poder tenir uns períodes escolars més a favor del treball de l’alumne. ‘Aquests temes s’han de tractar de manera rigorosa i en els espais que li corresponen, tractar-los mediàticament enterboleix el debat i genera més dubtes’ ha conclòs Rigau.