Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

CiU envia cartes a Montilla, Carod i Maragall amb la seva proposta per evitar la tercera hora

El president de CiU, Artur Mas, ha enviat aquest dijous una carta al president de la Generalitat, José Montilla, a la qual hi ha adjuntat la proposta de la federació per aprovar un projecte de llei per evitar l’aplicació de la tercera hora de castellà i salvaguardar el model d’immersió lingüística en l’educació a Catalunya. El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, i la diputada Irene Rigau, també han enviat aquesta proposta per carta al vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i al conseller d’Educació, Ernest Maragall. Mas ha anunciat que, si el Govern no fa seu aquest projecte de llei, que vol que s’aprovi de forma immediata, CiU ho presentarà com a proposició de llei.

Redacció
Redacció 06/06/2008

En la seva carta a Montilla, Mas creu que una llei com aquesta ‘és la millor manera de garantir una seguretat jurídica a tots els centres escolars de Catalunya de cara a l’inici del curs 2008-2009 el proper mes de setembre i mantenir el nostre model lingüístic a l’escola’. De fet, CiU vol que els projectes lingüístics de les escoles es comencin a aplicar el curs vinent, rebutjant així la proposta del Govern d’ajornar un any el lliurament per part dels centres d’aquests projectes a l’administració.

Mas remarca a Montilla que fan una proposta específica ‘per no vincular-la en calendari a la futura llei catalana d’educació’, ja que necessita ‘un procés d’elaboració i tramitació molt més llarg’.