Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

CiU denuncia que “les presses en les obres del TGV tornen a ser la causa de les incidències a Rodalies i mitja distància”

Després de les noves avaries i retards patits a Rodalies, el diputat de CiU Josep Rull ha denunciat aquest divendres que ‘les presses en les obres del TGV tornen a ser la causa de moltes de les incidències en el sistema de Rodalies i mitja distància’. Per aquesta raó, Rull ha instat el govern espanyol a no cometre els mateixos errors que en el passat i ‘no voler forçar novament els terminis per inaugurar el TGV abans de les eleccions’.

Redacció
Redacció 05/01/2008

Pel diputat de CiU, és fonamental que el sistema de rodalies i mitja distància siguin les prioritats del govern espanyol. ‘No es pot posar en marxa el TGV fins que la infraestructura no s’hagi provat i s’hagi garantit la seva eficàcia per evitar que a Barcelona passi el que ja ha passat a la línia de Màlaga, que forma part del caòtic univers Maleni’, ha comentat. Tal com ha explicat Rull, ‘amb les pluges va haver filtracions importants d’aigua a les noves andanes del TGV de l’estació de Sants que demostren la precarietat de la nova infraestructura’.

Rull ha denunciat tot un seguit de fets succeïts durant aquests dies de mal funcionament de la xarxa i que demostren que es repeteixen errades greus. ‘No s’informa els usuaris, la megafonia centralitzada d’informació no funciona’; ‘es menteix als usuaris i a l’opinió pública sobre l’abast dels retards i sobre les causes de les incidències’; i ‘falla la coordinació entre Adif i Renfe: en aquests moments el personal de Renfe no té a la seva disposició la informació necessària per poder prestar un servei mínimament solvent’.