Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

CiU denuncia que Hereu s’ha gastat més de 350.000 euros en felicitar el Nadal

Amb la batalla per les eleccions municipals oberta, CiU ha denunciat que l’Ajuntament de Barcelona governat per Jordi Hereu s’ha gastat en plena crisi econòmica més de 350.000 euros en felicitar el Nadal als Barcelonins. Després de demanar al consistori que detallés el cost i els conceptes de la despesa en felicitacions nadalenques, el govern municipal ha admès que el cost de les nadales que s’han rebut a les llars barcelonines ha estat de 274.000 euros; i el del llibre ‘Barcelona olors’, del que se n’han editat 2.000 exemplars que s’han enviat a diferents personalitats de la ciutat, puja a 78.748 euros. En total 352.748 euros. CiU critica que l’Ajuntament faci aquesta despesa ‘del tot innecessària’ i considera que és un ‘insult’ als més de 100.000 aturats de la ciutat i les seves famílies.

Redacció
Redacció 27/01/2011

El Grup Municipal de CiU a Barcelona ha presentat un seguit de preguntes per conèixer el cost total de les felicitacions i els regals de Nadal fets per l’Ajuntament de Barcelona. El Govern ha reconegut que el cost de les nadales que s’han rebut a les llars barcelonines ha estat de 274.000 euros; i el del llibre ‘Barcelona olors’, del que se n’han editat 2.000 exemplars que s’han enviat a diferents personalitats de la ciutat, puja a 78.748 euros. En total 352.748 euros. La regidora de CiU Sònia Recasens ha criticat que l’Ajuntament ‘sembla que no s’hagi assabentat de que hi ha una greu crisi a la ciutat, que tenim 100.000 aturats’. Recasens considera que ‘és un cost desorbitat i fora de lloc en aquest moment’ i ho ha titllat d”escàndol’ i un ‘insult’ pels 100.000 aturats i les seves famílies.

El Govern s’ha justificat explicant que cada any aprofita, amb l’enviament de la Nadala, per fer arribar un missatge solidari a les famílies. Tot i això, CiU ha recordat que l’Ajuntament té ‘infinits canals de comunicació’ per fer-ho com per exemple la mateixa guia de Nadal que es va enviar expressament a totes les famílies durant el Nadal.

CiU considera ‘molt greu’ que el govern se salti el pla d’austeritat que ells mateixos van aprovar abans de l’estiu pel qual s’han retallat els sous als funcionaris i s’han reduït altres despeses que poden ser considerades més útils que no pas les felicitacions nadalenques.