Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

CiU denuncia que Barcelona ha perdut la Setmana del Llibre en Català pel ‘desinterès’ del govern municipal

El grup municipal de CiU a Barcelona ha denunciat aquest dijous que ‘l’actitud d’absolut desinterès’ que el govern municipal ha mantingut amb la Setmana del Llibre en Català ha portat els seus organitzadors a deixar la ciutat. El regidor de Cultura de CiU, Jaume Ciurana, ha dit que en un any la capital catalana ha perdut també el Saló del Llibre.

La Setmana del Llibre en Català, que es celebrava a Barcelona des de feia 26 anys, segons Jaume Ciurana, ja havia estat víctima de les decisions municipals que l’havien obligat a canviar d’ubicació en diverses ocasions. Durant la seva història, a Setmana s’ha dut a terme al Pla de la Catedral, a la Plaça Catalunya i a les Drassanes.

Redacció
Redacció 31/10/2008

Ciurana ha exposat que coneix des d’aquest dimecres que la Setmana del Llibre en Català es traslladarà a Sant Cugat del Vallès. Per això, ha considerat ‘molt greu que el desinterès i les dificultats posades per l’Ajuntament de Barcelona hagin empès els responsables de la Setmana del Llibre en Català a deixar la ciutat i cercar una població alternativa on celebrar-la’. Ciurana ha lamentat que el consistori ‘no sap o no vol exercir de capital de Catalunya ni de la cultura catalana i això és francament lamentable’.

A parer de Ciurana, ‘és inexplicable aquesta actitud municipal envers un sector, l’editorial, del qual Barcelona sempre ha presumit’. Considera que l’Ajuntament l’hauria de potenciar i ha assegurat que ‘segons diuen els responsables de la Setmana, l’alcalde no els ha volgut rebre, i això ja és un indicador de l’interès nul que el PSC té envers el sector editorial’.