Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

CiU denuncia irregularitats a l’empresa municipal que gestiona les obres de Ciutat Vella

El grup municipal de CiU a Barcelona ha denunciat aquest dilluns irregularitats i ocultació per un canvi en l’adjudicatari de la reforma de l’antic Palau Alós, del número 55 del carrer Sant Pere més Baix. CiU ha exigit explicacions i tota la documentació sobre l’expedient durant el Consell d’Administració de Focivesa, l’empresa municipal que gestiona les obres del districte de Ciutat Vella des del 2005. L’edifici va ser durant anys la seu de la Penya Cultural Barcelonesa i s’ha de convertir en un centre d’equipaments amb una escola d’adults, una escola bressol, un casal per a joves i un espai per acollir una botiga de comerç just, que havia d’estar en marxa el 2007, segons CiU. El cas del Palau Alós és la segona ocultació detectada al consistori barceloní en les darreres setmanes, després de conèixer que l’alcalde Hereu va retenir durant un mes un informe sobre irregularitats en les comptes del Fòrum de les Cultures.

Redacció
Redacció 10/03/2009

En el transcurs d’una reunió del Consell d’Administració de l’empresa, la vocal en representació del grup de CiU, la regidora Mercè Homs, en el torn de precs i preguntes, ha demanat informació sobre el procés en que estaven les obres de rehabilitació del Palau Alós, ja que per informacions de que disposava semblava que hi ha hagut un canvi d’adjudicació, amb el conseqüent retard. Els màxim responsables de Focivesa, el primer tinent d’alcalde, Carles Martí; la regidora del Districte, Itziar González, i el director de l’empresa, Xavier Valls, han confirmat que s’ha produït un canvi d’adjudicació per part de la direcció de l’empresa sense haver informat al vocals del Consell d’Administració, explica CiU en un comunicat. Mercè Homs ha denunciat aquesta ocultació, tot recordant que el Consell d’Administració de Focivesa, en l’últim any, s’ha reunit fins a quatre vegades, i només han reconegut aquesta modificació a respostes en el torn de Precs i Preguntes.

Els responsables municipals han intentat justificar que no calia informar ni tant sols realitzar un nou concurs públic per establir un nou adjudicatari exposant que l’import del projecte és inferior a 50.000 euros i que, per tant, pot ser d’adjudicació directa. La regidora Mercè Homs ha denunciat que aquest procediment ‘no està gens clar’ i que ‘hi podrien concórrer alguns irregularitats que cal aclarir i investigar’. Homs s’ha preguntat com pot ser que un projecte adjudicat fa tres anys per 1,2 MEUR ara es pugui readjudicar per només 50.000, i per què la direcció de Focives no ha informat al Consell d’Administració.