Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

CiU denuncia el ‘silenci’ de Montilla després de l’enèsim incompliment amb el finançament

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha lamentat que el president de la Generalitat, José Montilla, estigui ‘callat’ en relació amb la negociació del finançament, i li ha advertit que ‘cada dia de forma més clamorosa va assemblant-se al senyor Touriño’. En relació a l’enèsim incompliment del Govern espanyol en finançament, Pujol ha assegurat que la ‘primera i trista conseqüència a Catalunya’ de les eleccions basques i gallegues és que ‘fins que no es constitueixi el nou govern a Galícia no sabrem res del finançament’. Per Pujol és ‘una nova excusa, una nova data i un nou incompliment’ i ha assegurat que es tracta de ‘dinàmiques de pur partidisme del partit socialista’.

Redacció
Redacció 04/03/2009

‘Fins quan s’acabaran les excuses, finjs quan tindrem excuses de mal pagador per algú que no vol complir amb Catalunya?’, s’ha preguntat. ‘Sempre hi ha una excusa estrictament del partit socialista’, ha afegit. Pujol creu que ‘hauria estat oportú’ que Montilla ‘no hagués d’haver acceptat un nou aplaçaments en relació a una supeditació estrictament partidista’. ‘Això no ho entén ningú i continua sent allò que a Catalunya se la rifen’, ha reblat.

La portaveu parlamentària del PPC, Dolors Montserrat, ha remarcat la necessitat que l’acord arribi ‘com més aviat millor’, amb l’objectiu de poder fer front a la crisi, per exemple, amb més obra pública.

Des de C’s, Albert Rivera ha assegurat que els governs espanyol i de la Generalitat stan portant ‘pel camí de la frustració’ als ciutadans, ja que ‘cap d’ells està complint compromisos’ amb el tema del finançament.