Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

CiU demanarà al Congrés que s’allargui les rodalies fins a Girona per tenir més freqüències

El diputat gironí de CiU Jordi Xuclà ha explicat que al setembre presentarà una petició al Congrés dels Diputats per demanar que els trens de rodalies de Barcelona arribin fins la capital gironina. D’aquesta manera, Girona tindria trens fins la mitjanit, més freqüències de pas i la seva xarxa de ferrocarrils estaria gestionada per la Generalitat un cop es faci efectiu el traspàs de competències. Actualment, la xarxa de rodalies de Barcelona arriba fins als municipis gironins de Maçanet de la Selva i Blanes i la intenció de CiU és que aquesta xarxa s’ampliï fins la capital gironina. Xuclà també ha advertit que si Foment no pren mesures, els retards que les obres del TGV a Barcelona estan ocasionant sobre la xarxa convencional es poden reproduir a Girona quan a partir del 2008 comencin les obres per l’arribada de l’alta velocitat.

Redacció
Redacció 17/08/2007

‘Si no es canvia el model que Foment està aplicant a les obres del TGV a Barcelona els problemes es poden reproduir a Girona’, ha recalcat Xuclà qui ha dit que Foment no té una bona previsió del desenvolupament de les obres. El diputat convergent ha criticat també les declaracions del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que ha demanat un ‘pla de xoc’ per a la xarxa ferroviària. ‘Ara que falten sis mesos per les eleccions demanen plans de xoc quan fa tres anys i mig que governa el PSOE’, ha lamentat Xuclà.

Per Xuclà, cal negociar amb Foment que el traspàs de rodalies que s’ha de començar a efectuar a partir del pròxim mes de gener contempli també la connexió amb Girona. D’aquesta manera, ha justificat Xuclà, hi haurà ‘més trens, més moderns i s’ampliaran els horaris’.

Xuclà ha aprofitat per demanar al Govern que negociï que el traspàs es faci ‘amb els recursos necessaris’ i que no sigui només un ‘canvi d’enganxina de rodalies a ferrocarrils de la Generalitat’.

D’altra banda, Xuclà ha animat els diputats tarragonins perquè aprofitin per reclamar que la connexió amb Tarragona també estigui contemplada dins la xarxa de rodalies per tal que la capital tarragonina es vegi beneficiada pel traspàs de la gestió dels trens de rodalies.