Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

CiU demanarà al Congrés que els preus del TGV a Catalunya baixin i s’igualin als de la resta de l’Estat

Ja n’hi ha prou de preus abusius als recorreguts catalans del TGV. El grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats ha presentat una proposició no de Llei que reclama a l’executiu espanyol que incrementi el nombre i la freqüència de trens TGV a Tarragona i revisi, en un període de tres mesos, el preu dels bitllets que paguen els usuaris amb origen i destinació a aquesta estació. Segons la Federació, els viatgers que fan el trajecte Lleida-Tarragona, Tarragona-Barcelona paguen preus per quilòmetre molt superiors als d’altres línies com la de Madrid-Ciudad Real.

Redacció
Redacció 22/04/2008

La Federació recorda que al llarg del 2007 els viatgers que van utilitzar el TGV entre Tarragona i Madrid van sumar 363.000, de manera que l’any passat el nombre total dels passatgers del corredor Madrid-Lleida-Tarragona va ascendir a 1.866.376, un 55% més que al 2006.

A aquest increment d’usuaris, explica la proposició, s’hi afegeix la posada en funcionament de la línia Barcelona-Madrid (amb més de 300.000 viatgers al primer mes), de manera que els vuit serveis actuals entre Tarragona i Madrid no són suficients per atendre tota la demanda. Els trens, apunta el document, surten plens de Barcelona.

Fruit d’aquesta situació, entitats i organitzacions com les Cambres de Comerç de Taragona, Reus i Valls ja han denunciat que els viatgers amb origen o destinació a Tarragona tenen problemes per trobar places, i han demanat un increment del nombre de trens.

A més, segons CiU, els usuaris que fan els trajectes Lleida-Tarragona i Tarragona-Barcelona han de pagar unes tarifes ‘superiors a les existents en altres trajectes del TGV’ com, per exemple, el Madrid-Ciudad Real, que és ‘pràcticament un 25% més econòmic’. Aquesta situació es dóna també en trajectes com el Lleida-Barcelona, on el preu del quilòmetre és un 60% més car que el del viatge Madrid-Sevilla.

Per aquest motiu, CiU reclama a l’executiu espanyol que incrementi el número i la freqüència de trens amb origen i destinació al Camp de Tarragona, en especial als horaris de tarda nit, i que realitzi, en un termini màxim de tres mesos, ‘una revisió del preu dels actuals bitllets que abarateixi el preu per quilòmetre que paguen els usuaris de Lleida i Tarragona’.

A més, demana que s’implementi en un termini màxim de tres mesos un sistema d’abonaments o bitllets multiviatges que abarateixi el preu dels bitllets dels usuaris habituals, i que s’estipulin compensacions als usuaris del TGV amb origen o destinació a Tarragona que, davant la impossibilitat d’aconseguir bitllets, s’han vist obligats a comprar-ne un com si el trajecte s’iniciés o finalitzés a l’estació de Barcelona-Sants.