Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

CiU demana empara a Benach per aconseguir set informes que Presidència no vol lliurar

El diputat de CiU Jordi Turull ha demanat empara al president del Parlament, Ernest Benach, per tal que aquest faci efectiu tenir còpia de set informes del Departament de Presidència que, segons denuncia la federació nacionalista, el Govern no vol facilitar. CiU ha assegurat haver rebut una resposta del conseller Saura segons la qual el diputat Turull ja ha tingut accés als informes que es demanen. ‘Aquesta resposta restringeix l’exercici del dret a obtenir informació rellevant per a dur a terme les funcions com a diputat del Parlament’, fent ‘impossible’ desenvolupar ‘la tasca de control i seguiment de l’acció de Govern’, ha denunciat Turull. Es tracta de set informes per valor inferior a 12.000 euros, encarregats externament i sense concurs públic.

Redacció
Redacció 19/02/2009

Segons l’escrit d’empara, la federació nacionalista ha demanat còpia de set informes, que tracten sobre el posicionament del web de la Generalitat als cercadors, l’anàlisi diagnòstica dels serveis oferts per l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Girona, un estudi de viabilitat d’un aparcament a Tortosa, una enquesta de satisfacció dels usuaris del 012, un estudi sobre la marca ‘Govern de Catalunya’, un altre sobre la implantació d’un centre de protecció de dades alternatiu i, finalment, un informe sobre l’elaboració d’un informe jurídic sobre la regulació del DOGC digital.

La federació nacionalista demana empara a Benach ‘per tal que faci efectiu el dret del diputat a tenir còpia de l’esmentada informació’, que es va demanar posteriorment a la consulta de diversos estudis i treballs externs, inferiors a 12.000 euros, fets a la seu de Presidència. Fa uns dies, la federació nacionalista ja va posar en qüestió la utilitat d’alguns informes encarregats per diferents departaments de l’executiu.