Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

CiU demana al Parlament que determini quins trams de la MAT s’han de soterrar

El diputat de CiU, Antoni Fernàndez Teixidó, ha presentat al Parlament una moció sobre la MAT perquè un estudi d’impacte ambiental determini quins trams de la interconnexió s’han de soterrar. Fernàndez Teixidó insta el Govern a ‘actuar coordinadament i en una única direcció política en el tema de la interconnexió, un fet que no ha succeït fins ara’. També es demana mantenir un diàleg efectiu i constant amb el territori, especialment amb els municipis afectats pel traçat, tant per garantir que estiguin informats com per recollir les seves consideracions.

Redacció
Redacció 21/04/2008

El dirigent de CiU insta el Govern a ‘vetllar de forma directa pels interessos de les persones físiques i jurídiques afectades pel traçat, tot garantint els seus drets en els processos expropiatoris que es puguin donar’ i també a estudiar el soterrament de la línia en tots aquells trams que un estudi d’impacte ambiental consideri convenient, avaluant aleshores el cost del mateix.

Cal recordar que CiU, segons diu la mateixa federació nacionalista, s’ha mostrat favorable al soterrament de la MAT des del primer moment, reiterant aquesta necessitat en diverses ocasions com el passat ple del Parlament, on el diputat Fernàndez Teixidó ho va reclamar al conseller Castells, o el passat mes de setembre, en el transcurs del debat de política general celebrat al Parlament. En aquest es va presentar una proposta de resolució per al soterrament, que va ser rebutjada amb els vots en contra dels grups parlamentaris que donen suport al Govern.