Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

CiU de Girona considera un ‘abús de poder’ que Pagans retirés la paraula a Puigdemont durant el ple

El grup municipal de CiU a Girona ha expressat la seva indignació pel què qualifiquen ‘d’abús de poder’ de l’alcaldessa, Anna Pagans, davant el portaveu del grup, Carles Puigdemont, en el darrer ple del dilluns on es van debatre els pressupostos pel 2009. Durant la sessió, l’alcaldessa va retirar la paraula al regidor de l’oposició després que aquest parlés de deslleialtats entre els socis del govern municipal.

Per CiU, aquesta era ‘només una opinió’ que no va ser ben rebuda per Pagans que va demanar que fos retirada, cosa que Puigdemont no va fer. CiU ha rebutjat ‘les formes autoritàries i intolerants’ exhibides per l’alcaldessa.

Redacció
Redacció 29/10/2008

Per la formació nacionalista, el fet que, ‘de forma injustificada’, l’alcaldessa exigís al portaveu del grup, Carles Puigdemont, la retirada d’una expressió ‘plenament lícita i respectuosa’ demostra ‘el valor que dóna l’alcaldessa a la llibertat d’expressió’.

Segons ha manifestat CiU a través d’un comunicat, Pagans encara va anar més enllà quan va retirar la paraula al portaveu quan aquest estava replicant les argumentacions de la tinent d’alcalde d’Hisenda. ‘Retirar la paraula a un portaveu d’un dels grups de l’ajuntament és una decisió greu, que limita el dret a exposar la nostra posició’, ha expressat el grup que ha afirmat però que tots els portaveus del govern van poder exposar ‘generosament’ les seves posicions.

‘La decisió és un abús d’autoritat, segurament motivat pels nerviosismes diversos que semblen afectar darrerament els membres de l’equip de Govern’, recull el comunicat. En el mateix document, CiU de Girona vol deixar clar que ‘no pensa renunciar a continuar controlant l’equip de Govern ni a continuar expressant la seva opinió, tal com li exigeix el mandat de les urnes’.