Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

CiU culpa Montilla de què no hi hagi ajuts pels ajuntaments en els pressupostos de l’Estat

El parlamentari de CiU Lluís Corominas ha culpat directament al president de la Generalitat, José Montilla, de què no hi hagi ajuts pels ajuntaments en els pressupostos de l’Estat per a l’any 2009. En aquest context, el diputat de CiU ha reclamat aquest dimecres a ERC i ICV-EUiA que per ‘responsabilitat i coherència forcin al PSC a donar suport a Madrid a les esmenes en favor del finançament local acordades a Catalunya’. Coromines ha declarat que ‘són incoherents mantenint-se al Govern d’aquesta Generalitat amb José Montilla que forma part del mateix partit’ que la ministra de Defensa, Carme Chacón, i el ministre d’Immigració, Celestino Corbacho.

Redacció
Redacció 27/11/2008

Corominas ha fet diferents referències a l’acte del passat 10 de setembre. En aquella ocasió, el municipalisme català i el Govern van reivindicar conjuntament una millora del finançament de Catalunya i també dels ens locals. Ho van fer en un acte al Palau de la Generalitat amb nombrosos alcaldes i regidors, amb els presidents de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), i presidit per José Montilla.

Alcaldes de CiU, ERC i ICV ja van carregar durament el passat dia 20 contra el PSC i el van acusar de trencar la unitat en la defensa a Madrid de les esmenes als pressupostos de l’Estat per un millor finançament local. L’alcalde de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder (CiU), el de Manlleu, Pere Prat (ERC), i el del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor (ICV- EUiA), van comparèixer per criticar que els ajuntaments tenen un ‘greu problema d’insuficiència financera’. Aquests alcaldes van criticar la subordinació del PSC al govern espanyol i al PSOE per rebutjar aquestes esmenes ‘pactades a Catalunya’. Durant la seva interpel·lació al Parlament, Corominas també ha lamentat que ‘la unitat tant reclamada s’esvaeixi sempre per la submissió del PSC davant el PSOE’.

El parlamentari de CiU ha avançat que el seu partit presentarà una moció al Parlament per aconseguir que totes les forces polítiques donin suport a una millora del finançament local. Corominas també ha estat taxatiu quan ha ressaltat que en les pròximes setmanes ‘el municipalisme català no es quedarà quiet i tots els alcaldes i regidors de CiU es mouran per aconseguir un millor finançament’.