Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

CiU creu que Montilla “menteix més que respira”

El secretari adjunt de CDC, Felip Puig, ha considerat aquest dilluns al migdia que el discurs de cap d’any del president de la Generalitat, José Montilla, va estar carregat de ‘tòpics, falsedats, paraules buides i incompliments’ i que ‘no hi ha res de nou’ en aquestes paraules. Puig ha dit que els components de la fórmula PSOE -Montilla, Chacón i Zapatero-, són en realitat els ‘inductors de la desmoralització i el pessimisme que regnen a Catalunya’, concretament per la ‘ineficaç gestió del govern Montilla, la frivolitat i demagògia de Carme Chacón i l’incompliment reiterat i inconsistència de principis de Zapatero’. Puig ha afegit que els governants socialistes ‘menteixen més que respiren’ i fins i tot ‘Montilla l’últim dia de l’any’, quan va insistir que amb el PSOE Catalunya havia rebut més inversions que amb els governs anteriors.

Redacció
Redacció 02/01/2008

‘Quatre mesos i res de nou’, ha sentenciat Puig, fent balanç del discurs de José Montilla que es va emetre el diumenge a la nit. ‘Hem constatat la repetició d’arguments que es van produir en el debat de política general al setembre’, ha dit, i ha assenyalat Montilla, Chacón i Zapatero com a responsables del ‘pessimisme i la desmoralització’ dels quals en va parlar el president en el seu discurs. ‘El PSOE no ofereix ni il·lusió ni eficàcia en la gestió’, ha afegit.

El número dos de CDC ha criticat que amb l’entrada del 2008 s’incrementin els preus per sobre de l’IPC de serveis com la llum, el gas o els peatges i ho ha atribuït a un ‘col·lapse dels serveis públics’, posant com a exemple els transports, les infraestructures, la sanitat, ‘les ajudes que no arriben’ de la dependència, la manca de resolució del problema de la sequera, entre d’altres.

Puig ha remarcat també que l’Estatut ‘està congelat’ i que ‘el balanç del seu desplegament és trist i lamentable’ perquè ‘manen els mateixos aquí i allà’. ‘Ens hem convertit en un apèndix d’una gran província espanyola sense prestigi ni personalitat’ en comptes, ha dit, de ser ‘una potència’. En aquest sentit, ha considerat que els socialistes tenen un problema de ‘manca de lideratge’