Dimarts, 18 de Febrer de 2020 - Edició 572
La República

CiU creu que hi ha una presumpta trama de corrupció al districte de Ciutat Vella de Barcelona

El grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona considera confirmat un cas de presumpta trama de corrupció al districte de Ciutat Vella que implica tres alts funcionaris municipals. El portaveu del grup, Joaquim Forn, ha constatat la connexió entre les irregularitats denunciades el passat mes de març, a causa dels casos Saratoga i Riviera, i les que han portat ara a presó incondicional el cap de llicències de Nou Barris i a la imputació el mateix càrrec a Sarrià-Sant Gervasi. La setmana passada es va decretar presó incondicional per al cap de llicències i espai públic del districte de Nou Barris.

Redacció
Redacció 21/12/2009

Forn ha indicat que ha quedat clar que les diligències que ara han afectat els dos alts funcionaris s’inicien a través de la denúncia davant la fiscalia d’un bufet d’advocats; ‘per tant, no és l’Ajuntament de Barcelona i el seu Govern qui actua en primera instància; només ho fan un cop ja s’ha enviat el cas a fiscalia per part de particulars; és després d’això que el Govern envia documentació al jutjat número 33’.

En segon lloc, Forn ha destacat també que es confirma que les diligències ara incoades corresponen a la mateixa causa oberta per les activitats suposadament delictives del també funcionari municipal i de l’enginyer que treballava per a l’Ajuntament i que es van destapar arran de les investigacions de la passada primavera vinculades als casos dels prostíbuls Saratoga i Riviera. ‘Queda demostrada una connexió clara entre totes aquestes persones, ja que en un moment determinat i durant força anys tots tres funcionaris, Lozano, Ariza i Martínez actuaven junts a Ciutat Vella’, ha exposat Joaquim Forn, que creu que ‘el jutge està investigant en aquesta línia, la de la connexió entre totes aquestes persones’.

Relacionats