Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

CiU creu que el PSC no resol el finançament per ‘allargar la vida del tripartit’

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha assegurat aquest dimarts que el PSC ‘està convençut que la manera d’allargar la vida del tripartit és no resoldre el tema del finançament’. Pujol ha denunciat una estratègia del ‘qui dia passa, any empeny’ després que Miquel Iceta posposés per enèsima vegada l’acord de finançament a finals d’estiu. A més, Pujol ha fet ERC i ICV-EUiA ‘còmplices de permetre que els socialistes d’aquí i d’allà vagi allargar la solució del finançament per allargar la vida del tripartit’. Des del PP català, Alícia Sánchez-Camacho ha recordat que no ‘es poden posar terminis límits que després no es compleixin’ mentre ha insistit que ‘el PP no permet rebaixes en el model de finançament’. En aquest sentit, Camacho creu que ‘Catalunya ha de rebre els recursos que necessita’ i ha denunciat ‘una actitud del Govern covard davant la situació de retards del president Zapatero’.

Redacció
Redacció 18/03/2009

Després que aquest dimarts el portaveu del PSC hagi apuntat l’estiu com a data límit per arribar a l’acord de finançament, Pujol creu que ‘l’única eina de negociació que realment exhibeix el tripartit de Montilla és la gesticulació’ i ‘l’enfrontament’ amb Zapatero. Tot i això, ha afegit que, mentre el president andalús, Manuel Chaves, ‘gesticula menys i aconsegueix el que li pertoca per l’Estatut’, Montilla ‘gesticula molt amb resultat nul’. ‘On Andalusia té un sí, Catalunya té un no’, ha assegurat.

En aquest context, també s’ha mostrat molt crítica la presidenta del PPC i senadora, Alícia Sánchez-Camacho, qui ha manifestat que ‘Catalunya haurà de rebre el finançament amb interessos de demora’. ‘Celebrem que Andalusia hagi cobrat el seu deute històric en termini, però Catalunya haurà de rebre el finançament amb interessos de demora’, ha afirmat Sánchez-Camacho, en roda de premsa al faristol del Parlament. ‘Això és un altre mostra del fracàs del Govern Montilla’, ha afegit.