Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

CiU centra el seu programa econòmic en “evitar la desaparició” de la petita i mitjana empresa

CiU ha explicat que ‘l’eix bàsic’ del seu programa econòmic ‘serà potenciar els emprenedors i evitar que desaparegui qualsevol petita i mitjana empresa al llarg dels pròxims quatre anys’. Els dirigents de CiU Josep Sánchez Llibre i Pere Macias s’han reunit amb la junta directiva del Foment del Treball a Barcelona i han ressaltat que coincideixen en criticar el dèficit en infraestructures a Catalunya. De fet, el número dos de la llista de CiU per Barcelona Pere Macias li ha posat un suspens molt baix al govern de José Luis Rodríguez Zapatero, (‘entre un 1 i un 2’) respecte a les infraestructures.

Redacció 15/01/2008

Macias ha manifestat que durant la reunió hi ha hagut una preocupació comuna amb la junta de Foment del Treball: ‘Tenim a Catalunya un dèficit de gestió d’infraestructures molt greu; durant quatre anys no s’ha gestionat ni una sola infraestructura nova’. En aquest context, Macias ha dit que CiU vol donar resposta al tema de la gestió de les infraestructures a Catalunya. ‘Per això, volem que es creï la junta d’obres públiques de Catalunya perquè gestioni totes les infraestructures de l’estat a Catalunya’, ha proposat.

Macias ha denunciat que ‘no s’ha fet ni un sol projecte en quatre anys’. El dirigent de CiU ha explicat que la junta directiva del Foment del Treball els ha plantejat dos qüestions que els preocupen: ‘El subministrament precari elèctrica i d’aigua’. Acte seguit, s’ha mostrat molt crític amb el govern Zapatero.

Per la seva part, Sánchez Llibre ha reclamat un rebaixa del 5% de les retencions de la renda de treball i rebaixa d’un 9% de la factura de la llum i del gas.

Així mateix, ha afirmat que ‘l’eix bàsic serà potenciar els emprenedors i evitar que desapareix-hi qualsevol petita i mitjana empresa al llarg dels pròxims quatre anys perquè comportarà que a Espanya es continuarà generant riquesa’. ‘Hem plantejat’, ha afegit, ‘que des del punt de vista fiscal proposarem una rebaixa de l’impost de societats com hem fet al llarg d’aquests últims anys’.