Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

CiU alerta que el domini .CAT de l’Ajuntament de Girona pot caducar d’aquí tres mesos sense que s’hagi arribat a utilitzar

El portaveu de CiU a l’Ajuntament de Girona, Carles Puigdemont, ha alertat aquesta setmana en el seu bloc que el domini.cat de l’Ajuntament de Girona pot caducar d’aquí tres mesos sense que s’hagi arribat a utilitzar. Puigdemont ha lamentat que, tot i que fa dos anys que es va donar d’alta el domini, Girona és l’única capital de demarcació que encara no el fa servir, a diferència de Tarragona, Lleida i Barcelona. ‘Arribarà la primera renovació del domini però encara no s’haurà fet servir. I això és incomprensible tant des del punt de vista tècnic com des del punt de vista polític’, afirma.

Redacció
Redacció 19/11/2007

En aquest sentit, Puigdemont carrega contra ERC, a qui acusa de ‘poc interès’ per promoure el domini.cat en un àmbit que és competència de la formació republicana; i mostra la seva sorpresa que el correu vinculat al domini girona.cat sigui extern a l’Ajuntament de Girona, concretament pertany a l’empresa Ubilibet de Barcelona. El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Girona es remet al registre de la fundació PuntCAT per certificar que el domini girona.cat va ser donat d’alta el 19 de febrer del 2006 i alerta que d’aquí tres mesos ja caduca.

‘La resta d’ajuntaments’, comenta Puigdemont, han vinculat el seu domini a l’adreça que feien servir fins abans de l’aprovació del .cat’ i ‘no entenem les raons d’aquest retard’ en el cas de Girona. Per tot això, ha demanat que s’activi ‘d’una vegada’ el domini de Girona amb el .cat i vol saber per quines raons hi ha hagut ‘tanta demora’.