Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

CiU adverteix que no acceptarà “noves rebaixes”: la inversió ha d’arribar als 5.800 milions

El portaveu parlamentari de CiU, Felip Puig, ha advertit aquest dilluns que la federació nacionalista no acceptarà ‘més rebaixes’ i que la inversió de l’estat en infraestructures a Catalunya pel 2008 i la compensació pel que es va deixar d’invertir el 2007 ha d’arribar als 5.800 milions d’euros. Puig ha fet aquesta primera valoració de l’acord a que han arribat el conseller Antoni Castells i el ministre Pedro Solbes sobre el mètode per aplicar la disposició addicional tercera de l’Estatut.

Redacció
Redacció 18/09/2007

Puig ha explicat que la federació nacionalista s’esperarà a escoltar les explicacions del conseller d’Economia, Antoni Castells, per conèixer amb més detall el contingut de l’acord al qual han arribat el Govern de la Generalitat i el govern espanyol sobre el mètode de càlcul de la disposició addicional tercera de l’Estatut, que fa referència a les inversions de l’estat en matèria d’infraestructures a Catalunya.

Tot i aquesta prudència inicial, Puig ha advertit que no acceptaran ‘noves rebaixes’ per part del govern espanyol. Unes ‘rebaixes’ que representarien ‘un nou fracàs negociador de l’executiu català’. Puig creu que pel 2008 ‘caldria una inversió que no anés per sota dels 5.800 milions d’euros’, una xifra que correspondria ‘al 18,85% del PIB català que marca l’Estatut cada any més el diferencial que es va deixar d’invertir els pressupostos del present curs’.

Puig ha avançat que ‘només amb aquesta xifra’ CiU podrà ‘calibrar si les promeses de Rodríguez Zapatero i les exigències del president Montilla són serioses’.