Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

CiU acusa el Govern de ‘malbaratar recursos públics’ amb la campanya ‘Som-hi’

La diputada d’Unió Democràtica Joana Ortega ha retret aquest dimecres al Govern que gasti més d’un milió d’euros en la campanya institucional que porta el lema de ‘Som-hi’, ja que considera que és una ‘frase buida de continguts’, i els ha acusat de ‘malbaratar recursos públics’.

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, li ha recordat les multimilionàries campanyes de l’era Pujol. ‘Sorprèn que es plantegi aquesta consideració després d’haver gastar ves a saber quant al voltant del que eren obvietats’.

Redacció
Redacció 23/10/2008

En una pregunta al Govern, Ortega ha retret al Govern que es gasti més d’un milió d’euros en aquesta campanya en un moment de crisi econòmica i quan ‘les famílies no arriben a final de més’. ‘Què en pensarà la gent que està a l’espera de la llei de dependència?’, s’ha preguntat.

Ortega ha recordat que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha mostrat ‘la seva preocupació’ per les campanyes institucionals i que aquesta, la del ‘Som-hi’, ja no ha estat avalada per aquest organisme, donat que amb la modificació de la llei ja no és necessari. La diputada de CiU, però, ha dit que el CAC va afirmar que ‘moltes d’aquestes campanyes vorejaven la llei’. Ortega ha reclamat ‘menys publicitat i més feina’.

Carod-Rovira ha remarcat que aquesta és una ‘campanya paraigua’ que ‘aixopluga sota un mateix lema un conjunt de campanyes sectorials’. A més, ha explicat que l’objectiu és donar un missatge ‘d’esforç compartit’ entre la ciutadania i l’executiu, ‘amb visió constructiva i positiva davant el futur del país’.

El Vicepresident ha afegit que la campanya no se centra només en la paraula ‘Som-hi’, sinó que parla de temes concrets, com la formació, i properament el desplegament dels Mossos d’Esquadra a les zones on encara no estan presents.