Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Cinquanta municipis catalans volen ser subseu de Tarragona 2016

Un total de cinquanta municipis catalans han manifestat, fins ara, la seva voluntat de col·laborar activament amb Tarragona 2016, la candidatura de Catalunya a la Capital Europea de la Cultura, a través de la figura de municipi subseu o associat. D’altra banda, fonts de la candidatura Tarragona 2016 han informat que molt probablement abans que s’acabi aquest mes d’agost s’arribarà a la xifra de 300 municipis de Catalunya que donen el suport polític a aquesta candidatura.

Redacció
Redacció 14/08/2007

La funció del municipi subseu consistirà en donar suport al desenvolupament de les setmanes culturals dedicades a les cultures existents en els 46 països membres del Consell d’Europa, que Tarragona pretén desenvolupar si, finalment, és elegida com a Capital Europea de la Cultura 2016.

Entre altres, han expressat la voluntat de ser municipi associat a Tarragona 2016 els ajuntaments de Badalona, Barberà de la Conca, Constantí, Cubelles, El Morell, Espluga de Francolí, Gelida, Igualada, Juneda, Maçanet de la Selva, Montblanc, Mont-roig del Camp, Móra la Nova, Naut Aran, Premià de Dalt, Riba-roja d’Ebre, Ripollet, Roses, Sant Carles de la Ràpita, Sant Joan de les Abadesses, Sant Sadurní d’Anoia, Solsona, Tàrrega, Valls, Vic i Vila-seca.

D’altra banda, fonts de la candidatura Tarragona 2016 han informat que molt probablement abans que s’acabi aquest mes d’agost s’arribarà a la xifra de 300 municipis de Catalunya que donen el suport polític a aquesta candidatura cultural Europea. A dia d’avui són 279 els ajuntaments catalans que han expressat el suport explícit a Tarragona 2016.