Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Cinc manifestants i tres mossos ferits a la manifestació antifeixista contra la Hispanitat

La manifestació de diversos col·lectius independentistes i de l’esquerra alternativa en contra de la celebració del Dia de la Hispanitat ha tingut un final accidentat. Els enfrontaments s’han desencadentat pels volts de les 12 del migdia, quan alguns manifestants han volgut saltar-se el cordó policial i dirigir-se cap a Montjuïc, on diverses organitzacions ultres espanyoles celebraven actes d’apologia feixista. Els Mossos han impedit el pas dels manifestants, que intentaven obrir-se camí a cops amb els pals de les banderes. Els Mossos han carregat contra els manifestants i entre 10 i 15 mossos s’han enfrontat amb ells, amb el resultat de cinc joves ferits i tres agents contusionats.

Redacció
Redacció 12/10/2008

Cinc membres dels col·lectius independentistes han requerit atenció sanitària, cap d’ells per lesions de gravetat. Tres d’aquests manifestants han patit contusions durant els enfrontaments amb els Mossos d’Esquadra i als altres dos han estat atesos per mareig. Una dona també ha resultat ferida en rebre l’impacte d’una moneda llançada suposadament pels manifestants que li ha provocat un trau al cap.

Pel que fa als agents antiavalots, tres mossos han resultat contusionats i un d’ells s’ha fracturat un dels dits de la mà, segons han informat els mateixos Mossos d’Esquadra.