Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Cinc arquitectes de renom internacional opten a dissenyar el futur Museu Nacional d’Andorra

El ministre de Cultura, Juli Minoves, ha fet públics els noms dels cinc arquitectes que han passat la primera selecció per optar al projecte del futur Museu Nacional. Concretament, els arquitectes que han obtingut més de noranta punts sobre cent són Zaha Rhid, Norman Foster, Frank Gehry, Dominique Perrault i Jean Nouvel. Aquests cinc noms han sortit de les onze candidatures que optaven en la primera fase, dels quals dos van quedar desqualificats, i els altres nou han passat un procés de selecció per part del jurat que ha avaluat els seus mèrits professionals.

Redacció
Redacció 07/12/2007

Juli Minoves s’ha mostrat satisfet de l’alt nivell dels cinc arquitectes que passen a la següent fase, en la que se’ls donarà el programa del Museu i hauran de fer el projecte partint de les premisses que inclogui el document. En aquest sentit, Minoves ha recordat que ara s’està elaborant aquest programa que s’espera que estigui fet el pròxim mes de gener, de manera que els arquitectes tinguin tota la primavera per fer el projecte i presentar-lo a l’estiu.

Minoves ha recordat que el futur Museu Nacional comptarà amb diferents pavellons destinats a les diferents col·leccions que vol incorporar aquest equipament. En un primer pavelló hi aniria la col·lecció permanent que inclourà peces que recorren la història d’Andorra, com per exemple els frescos de Santa Coloma, recentment adquirits. En aquest sentit, el ministre ha explicat que des del govern s’estan adquirint algunes obres d’art relacionades amb el Principat.

El segon pavelló aniria destinat a les exposicions temporals que pugui acollir el Museu ja que, segons el ministre, en disposar d’unes instal·lacions en condicions, Andorra es podrà incloure en circuits internacionals d’exposicions. A més, també es preveu poder-hi instal·lar col·leccions privades. Pel que fa al tercer pavelló, el ministre ha avançat que serà el que estarà dedicat al restaurant, la botiga i la biblioteca d’investigació i recerca.

El ministre ha manifestat que el fet que un arquitecte de prestigi com Frank Gehry hagi estat l’escollit per fer el nou Arxiu Nacional, ha tingut un efecte de crida per la resta de professionals que s’interessen per Andorra, i que s’ha vist traduït en el nombre de professionals que s’han interessat pel projecte del Museu Nacional.